Predică la mănăstirea Sihăstria: Suntem constrânşi, suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm / Aceasta, în comparaţie cu alte epidemii, este aproape nimica / Planificarea ”familiară”, crimă oribilă acoperită cu cuvinte frumoase
Predică la mănăstirea Sihăstria: Suntem constrânşi, suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm / Aceasta, în comparaţie cu alte epidemii, este aproape nimica / Planificarea ”familiară”, crimă oribilă acoperită cu cuvinte frumoase
Un preot care a ţinut, duminică, o predică la slujba de la mănăstirea Sihăstria (jud. Neamţ) reclamă faptul că oamenii sunt „constrânşi , hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” ca să se vaccineze, el lamentându-se în legătură cu faptul că „sare presa” atunci când preoţii transmit mesaje anti-vaccinare. El susţine că boala COVID-19 este „aproape nimica” în comparaţie cu alte epidemii. El vorbeşte şi despre planificarea familială ca fiind ”planificare familiară” şi o califică drept ”o crimă oribilă acoperită aşa, cu cuvinte frumoase”.
„O primă învăţătură din Evanghelia, sau din sărbătoarea de astăzi, închinată Maicii Domnului, trebuie să luaţi aminte, cei care sunteţi căsătoriţi, că un copil întotdeauna trebuie dorit. Nu trebuie, când vine în viaţă, un copil să fie o întâmplare sau, Doamne fereşte, să fie un copil nedorit, dacă soţia a rămas însărcinată să fie certuri, să fie scandaluri, că de ce mai avem un copil şi adeseori se întâmplă să se facă avorturi, să se apeleze la această planificare familiară care este o crimă oribilă acoperită aşa, cu cuvinte frumoase”, spune prelatul în „cuvântul de învăţătură” pe care îl adresează la finalul liturghiei care a avut loc duminică şi care a fost transmisă live pe internet.
Preotul le adresează părinţilor un îndemn, acela de a avea grijă de copii: „Nu-i lăsaţi să vi-i educe televizorul şi internetul”. El face un laudatio unor persoane care nu au avut şcoală, dar care „s-au ridicat”.
„Cei dintre dumneavoastră care aveţi copii trebuie să ştiţi că aceasta este calea care-l pregăteşte pe un om pentru viaţă: biserica, rugăciunea, postul, studiul duhovnicesc este cel care... sunt acele virtuţi, acele fapte bune care pregătesc un copil pentru viaţă. Poate unii dintre dumneavoastră îmi veţi spune: «Da, părinte, dar astăzi sunt alte vremuri, biserica a rămas în Evul Mediu, aşa cum se spune, cum auziţi adeseori la televizor, prin ziare, pe internet, peste tot. Biserica este înapoiată, noi astăzi avem şcoli, avem programe europene, avem educaţie sexuală, ce spune biserica? Aşa ne pregătim noi copiii pentru viaţă!» Şi iată, iubiţi credincioşi, urmările educaţiei actuale, contemporane: îmi spunea un profesor de matematică care este aproape în pragul pensiei: «Părinte, îmi pare rău să o spun, dar şcoala de astăzi este aproape că inexistentă şi aproape că face mai mult rău decât bine». Înainte, poate copiii nu aveau atât de multă şcoală, făceau trei-patru clase, abia învăţau să citească, sau unii puteau să meargă şi mai departe dacă îşi doreau şi dacă familia avea posibilităţi. Şi s-au ridicat genii, s-au ridicat sfinţi. Uitaţi-vă la părintele Paisie Olaru, patru clase, şi câtă lume a odihnit sufleteşte acest părinte! Câţi intelectuali, câţi academicieni de la Bucureşti veneau la chilia lui de sub stâncă ca să-şi găsească odihnă sufletului! Părintele Cleopa nu ştiu dacă avea şapte clase. Şi iată ce a lăsat bisericii!”, mai spune preotul în predica sa.
Reprezentantul bisericii reclamă ceea ce numeşte „o luptă cumplită” şi „dirijată” împotriva copiilor şi a familiei.
„Este o luptă cumplită împotriva copiilor şi împotriva familiei. Este o luptă dirijată în primul rând să nu se mai nască copii, iar dacă se nasc, prin diferite vaccinuri care sunt aduse acuma cu precădere din străinătate, mulţi copii se îmbolnăvesc – şi aş vrea să fiu bine înţeles lucrul aici, nu că aş fi împotriva unor vaccinuri sau împotriva ştiinţei, cum adeseori suntem catalogaţi noi preoţii şi în general biserica, dar îmi spunea o asistentă care este şi ea aproape de pensie: Părinte, lucrez dinainte de revoluţie în sistemul acesta medical şi după revoluţie, când vaccinam copiii cu vaccinurile care erau în schemă atuncea făcute de autorităţile comuniste şi care erau toate produse în România, copiilor li se înroşea puţin mâna şi după câteva zile erau bine, dar astăzi, când toate vaccinurile vin din străinătate, când noi nu mai producem nimic, când noi luăm totul din afară, adeseori copiii au reacţii adverse, au reacţii adverse, li se face infecţie, nu tuturor, dar multora dintre dânşii”, mai susţine preotul în predica sa.
În cuvântarea sa, preotul vorbeşte şi despre certificatul verde, lamentându-se că oamenii sunt „hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” pentru a se vaccina.
„Iubiţi credincioşi, trebuie să fim cu luare aminte la aceste vremuri, vedeţi acum ce vremuri trăim: suntem obligaţi să ne facem certificatul verde ca să putem să supravieţuim. Ni se impune lucrul acesta, suntem constrânşi , suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm. Fiecare dintre dumneavoastră trebuie să faceţi cum vă dictează conştiinţa şi cum fiecare îşi adună informaţiile. Vedeţi, că dacă noi îndemnăm să nu se vaccineze lumea, imediat sare presa, televiziunea pe noi. (...) Iubiţi credincioşi, trăim vremuri grele, trăim vremuri în care fiecare dintre noi suntem bulversaţi, mai mult sau mai puţin. Pentru că, să ştiţi - şi văd lucrul acesta în practică de zi cu zi, când spovedesc, când stau de vorbă cu oamenii – oamenii care stau toată ziua la televizor şi care sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe scena politică şi în mass media aceasta, nu poţi să stai de vorbă cu dânşii, nu poţi să porţi o discuţie pentru că li s-au inoculat nişte idei pe care nu ai cum să le scoţi din capul lor. De aceea trebuie să vă uitaţi mai puţin la televizor, citiţi mai mult. (...) Acesta este o lucrare demonică, iubiţi credincioşi, a te feri, să-ţi fie frică de fratele tău, de aproapele tău, de colegul tău de muncă. Au fost boli de-a lungul istoriei. Aceasta, aş putea spune, în comparaţie cu alte epidemii, cu alte boli, că este aproape nimica. Rata de supravieţuire la această boală este de peste 99%. Spuneau bătrânii că înainte, când erau boli, era tifos, mergea căruţa prin sate pe fiecare stradă şi culegea în fiecare zi câte 10-15 morţi”, mai spune prelatul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.