Infracţionalitatea în zona şcolilor a scăzut cu 11%, în anul şcolar care tocmai s-a încheiat, înregistrându-se 146 de fapte de natură penală faţă de 165 câte s-a înregistrat în anul şcolar 2014 - 2015, arată Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dintre cele 146 de infracţiuni înregistrate în anul şcolar 2015-2016, cele mai multe au fost de lovire sau alte violenţe, respectiv 47,5%, urmate de cele de furt care au reprezentat 36,4% din infracţionalitatea în zona unităţilor de învăţământ, arată Poliţia Română.

Majoritatea infracţiunilor cercetate de poliţişti au fost comise în interiorul unităţilor de învăţământ.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Infracţionalitatea din anul şcolar 2015 - 2016 a fost în scădere, arată Poliţia Română. Dacă în anul şcolar care s-a încheiat au fost înregistrate 146 de infracţiuni, în anul anterior au fost înregistrate 165 de fapte de natură penală cercetate de poliţişti.

„Pentru prevenirea absenteismului şcolar, poliţiştii au desfăşurat aproape 13.300 de acţiuni, în cadrul cărora au fost depistaţi 15.564 de elevi care absentau de la cursuri. De asemenea, au fost derulate 3.187 de proiecte, programe şi campanii la nivel în ţară pentru o pregătire antivictimală în mediul şcolar. La aceste evenimente au fost prezenţi peste 660.000 de elevi, părinţi şi profesori”, arată Poliţia Română.

 

Pentru fiecare dintre cele 20.007 unităţi de învăţământ preuniversitar din România a fost desemnat câte un poliţist care a avut misiunea să ţină în permanenţă legătura cu conducerea şcolilor şi cu cadrele didactice astfel încât să preîntâmpine situaţiile grave.

 

În zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5% (de la 165, la 146 infracţiuni) faţă de anul şcolar precedent.

 

Cele mai multe infracţiuni sesizate au fost cele de lovire sau alte violenţe (47,5% din total) şi de furt (36,4% din total), majoritatea fiind comise în incinta unităţilor de învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.