Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin, veteran de război care a împlinit de curând 96 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Este o datorie morală de a le fi permanent alături veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a ne exprima aprecierea şi respectul faţă de tot ceea ce au dăruit ei Ţării noastre. Domnule general, sunteţi, alături de camarazii dumneavoastră cu care aţi luptat pe front, un model de la care tinerele generaţii învaţă ce înseamnă patriotismul şi spiritul de sacrificiu. Vă asigur de aleasa noastră apreciere şi vă urez multă sănătate, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 96 de ani!", a transmis ministrul Angel Tîlvăr.

 Generalul-maior (rtr) Gheorghe Călin a mulţumit ministrului apărării naţionale şi ambasadoarei SUA pentru vizită şi a ţinut să menţioneze câteva dintre experienţele sale din timpul luptelor.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

 „Unitatea noastră avea rolul de a scoate blindatele avariate de pe câmpul de luptă, din bătaia focului şi de a le duce pentru reparaţii în spatele frontului", a relatat generalul-maior (rtr) Călin, conform unui comunicat al MApN.

Generalul-maior (rtr) Gheorghe Călin s-a născut în anul 1928, în comuna Gălbinaşi, judeţul Buzău.

A participat pe frontul celui de Al Doilea Război Mondial, în perioada 1944-1945, ca elev al Şcolii Tehnice Industriale Militare Auto din cadrul Batalionului 2 Instrucţie şi Reparaţie Auto, pe care a absolvit-o în anul 1948. Între anii 1948 - 1950, a urmat Şcoala de Subofiţeri Tehnici Auto şi a fost avansat la gradul de sergent major, fiind repartizat la Brigada 9 Tancuri. În anul 1951, a urmat un curs de ofiţeri tehnici auto la Şcoala de Ofiţeri Tancuri de la Piteşti, după care a obţinut gradul de sublocotenent. În anul 1962, a absolvit şi Institutul Politehnic Bucureşti – Facultatea de Mecanică.

Printre decoraţiile obţinute se numără Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945", precum şi „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării".

A trecut în rezervă la 62 de ani, în anul 1990.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.