Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, solicită Parlamentului să aprobe achiziţia a 3 sisteme de aeronave fără echipaj la bord (UAS) Bayraktar TB2, a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament. Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit solicitării trimise Camerei Deputaţilor, Achiziţia pentru care se solicită aprobarea Parlamentului României urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare şi bugetare a acesteia. 

Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 de milioane de dolari, pe baza datelor de fundamnetare colectate până în acest moment, valoarea exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ministerul Apărării precizează că, potrivit legislaţiei, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului, pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100.000.000 de euro. 

MApN precizează că achiziţia acestui sistem are în vedere implementarea Ţintelor de Capabilităţi repartizate României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării şi că doar sistemul UAS Bayraktar TB 2 ”poate satisface nevoile misiunii categoriei de forţe beneficiare, la nivelul de performanţă necesar şi în termenul stabilit”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.