Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că tinerii au trebuit să suporte, deseori, consecinţele unor decizii luate de politicieni şi ale lipsei lor de viziune, menţionând faptul că dezinteresul faţă de situaţia generată de eşecul la examentul de bacalaureat a sute de mii de tineri duce la costuri economice şi sociale în creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În ţara noastră, tinerii s-au aflat adesea în prima linie, asumându-şi nu numai necesitatea schimbărilor pentru o societate mai bună, ci şi costurile proceselor de reformă şi tranziţie. Nu de puţine ori, tinerii au fost cei care au suportat consecinţele alegerilor făcute de politicieni şi guverne sau ale lipsei de viziune”, a afirmat în preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis, joi, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Consiliului Tineretului din România.

Preşedintele consideră că statul este dator să implementeze strategii privind inserţia pe piaţa muncii a tinerilor ieşiţi de pe băncile şcolilor, Iohannis declarându-se susţinător al implementării programului Schemei de Garanţie pentru Tineri.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Este regretabil că un număr mare de tineri nu găsesc soluţii pentru a-şi construi un viitor în ţară şi aleg să plece dincolo de graniţe. Este datoria statului să creeze toate premisele astfel încât atât tinerii care termină studiile, cât şi cei care sunt şomeri să aibă posibilitatea de a se integra în societate şi pe piaţa muncii, de a-şi continua formarea profesională sau de a găsi locuri de muncă în cel mai scurt timp”, crede Iohannis.

Acesta s-a referit şi la proiectul ”România Educată”, lansat recent de către preşedinţie. ”Proiectul „România Educată” îşi propune să contribuie semnificativ la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii. Nu putem ignora în continuare sutele de mii de tineri care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat sau pe cei care, din varii motive, au abandonat şcoala înainte să obţină o calificare. Costul economic şi social al indiferenţei faţă de aceste realităţi dureroase creşte în fiecare zi”, a apreciat Klaus Iohannis.

Prima dezbatere regională din cadrul programului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, "România educată", a avut loc, marţi, la Craiova, la eveniment participând ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi consilierul de stat Ligia Deca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.