Ucraina nu a fost niciodată mai aproape de NATO, uşa este deschisă, iar Ucraina va adera la Alianţa Nord-Atlantică, dă asigurări Jens Stoltenberg, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”De când am preluat fincţia de secretar general, în 2014, lumea care ne înconjoară s-a schimabt profund”, a dat asigurări, într-un dicurs de adio, secretarul general în exerciţiiu al NATO.

”Azi, preşedintele (rus Vladimir) Putin crede că-şi poate atinge obiectivele pe câmpul de luptă. Iar el crede că ne poate atinge. De aceea continuă să-şi poarte războiul brutal”, a denunţat el.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Eu nu cred că-l putem face pe Putin să-şi schimbe părerea. Dar cred că-i putem schimba calculul. Dând Ucrainei mai multe arme, îl putem face pe Putin să înţeleagă că nu poate obţine ceea ce vrea cu forţa, şi să facem acest lucru atât de costitsitor încât el să trebuiască să accepte că Ucraina are dreptul democratic suveran de a exista ca naţiune democratică suverană”, a subliniat el.

În timpul mandatului lui Jens Stoltenberg, NATO şi-a consolidat apărarea şi a trecut de la niciunul la zeci de mii de militari NATO pregătiţi de luptă pe flancul de est al Alianţei.

Jens Stoltenberg pleacă din postul de secretar general al NATO la sfârşitul acestei luni, după ce a condus NATO timp de un deceniu.

Conducerea NATO urmează să fie preluată de către fostul premier Mark Rutte la 1 octombrie.

Olandezul este cel mai longeviv premier al Olandei şi a ştiut mereu să evite scandalurile în timpul mandatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.