Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, vineri, un mesaj în cadrul recepţiei organizate cu ocazia marcării a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului. El a mulţumit tuturor angajaţilor din instituţiile şi spitalele subordonate şi s-a referit la parcursul european al Capitalei. ”Suntem pe un drum european, dar depinde doar de noi că acest parcurs să fie ireversibil”, afirmă Nicuşor Dan, precizând că, la ultimele alegeri, ”bucureştenii au ales realismul în locul vechiului «minte-mă frumos»”. De asemenea, edilul a reiterat ideea rganizării referendumurilor locale pentru a stabili modalitatea de administrare a Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a organizat, vineri, o recepţie cu ocazia împlinirii a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului la Grădina Palatelor Brâncoveneşti din Mogoşoaia, clădire aflată în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

La eveniment a luat parte şi preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Primarul general a transmis un mesaj.

”Este de datoria noastră să reclădim o comunitate, să canalizăm energiile din Bucureşti, iar dumneavoastră sunteţi persoanele reprezentative ale comunităţii. Bucureştiul a scris pagini de istorie, este un oraş cu multe contraste, asupra căruia şi-au lăsat amprentele atât Orientul cât şi Occidentul. Strălucirea din perioada interbelică a fost ştearsă de anii lungi şi negri ai comunismului. Astăzi suntem pe un drum european, racordat la valorile transatlantice, dar depinde doar de noi că acest parcurs să fie ireversibil. Bucureştiul a devenit un oraş creativ şi viu, o metropolă cosmopolită şi a revenit pe harta marilor Capitale ale lumii”, a afirmat Nicuşor Dan.

Acesta a mulţumit tuturor angajaţilor din instituţiile şi spitalele subordonate şi s-a referit la parcursul european al Capitalei: ”Sunt mândru de colegii mei din toate instituţiile de cultură şi din teatre care organizează anual zeci de evenimente cu valoare culturală care aduc oraşul mai aproape de oameni. Vreau să le mulţumesc medicilor excepţionali din spitalele administrate de Primărie pentru eforturile zilnice de a salva vieţi. Apreciez muncă fiecărui coleg din primărie indiferent de profilul acesteia.  Administraţia se face cu oameni pentru oameni”.

Primarul general apreciază că ”în evoluţia să postcomunistă, Bucureştiul a ajuns la un nivel de maturitate, în care îşi conştientizează cu onestitate oportunităţile şi problemele”.

”În recentele alegeri locale bucureştenii au ales realismul în locul vechiului «minte-mă frumos». Este nevoie că acelaşi realism să fie împărtăşit de autorităţiule naţionale în relaţia cu Bucureştiul. Sunt câteva chestiuni fundamentale, absolut nefireşti în reglementarea naţională a administrării Bucureştiului, care au dus la întârzieri în dezvoltare”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Acesta a reafirmat intenţia de a organiza referendumuri locale în lunile următoare, pentru că bucureştenii să se pronunţe asupra împărţirii bugetului local şi a competenţelor în urbanism.

”Va mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi va mulţumesc în avans pentru colaborarea noastră viitoare. Sunt convins că împreună vom reuşi să facem din Bucureşti un oraş mai bun, mai verde, mai prosper. La mulţi ani, Bucureşti!”, a încheiat Nicuşor Dan.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.