Un service auto din Otopeni, judeţul Ilfov, a fost amendat cu 19.000 de lei şi închis temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, care au constatat că firma funcţiona fără autorizaţiile necesare şi depăşea obiectul de activitate declarat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, joi, că a avut loc un control, făcut de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ilfov, la operatorul economic SK Concept Service SRL, din localitatea Otopeni, judeţul Ilfov, care derulează activităţi de reparaţii şi întreţinere a autovehiculelor.

Pentru neregulile constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 19.000 de lei, un avertisment, retragerea de la comercializare a produselor nealimentare expuse spre vânzare şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Printre abateri se numără lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de primărie şi a autorizaţiei de securitate la incendiu emisă de ISU, executarea unor proceduri necorespunzătoare în preluarea autovehiculelor de la clienţi (fişe de comandă fără nr de înregistrare şi dată, neputându-se determina ziua preluării şi a predării maşinii către client), depăşirea obiectului de activitate declarat, în certificatul constatator al punctului de lucru nefiind avizată activitatea de comerţ cu amănuntul al produselor nealimentare, comercializarea unor produse nealimentare fără traducere în limba română a informaţiilor şi avertismentelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.