Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala Gimnazială "Eugen Barbu", că preferă să îşi dea demisia dacă sistemul se va dovedi mai tare decât ea. De asemenea, Firea le-a transmis copiilor că părinţii nu trebuie să le lase case sau conturi în bănci, pentru că ceea ce le va rămâne în suflet şi în minte întreaga viaţă va fi învăţătura primită de la familie şi de la dascăli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În discursul său, primarul Capitalei le-a transmis copiilor succes în anul şcolar şi le-a spus că "cea mai mare avere pe care le-o pot lăsa părinţii este posibilitatea de a merge la şcoală”.

"Nu trebuie să vă lase case, maşini sau conturi în bancă - acestea se pot pierde într-o noapte - dar ce avem în suflet, credinţa, puterea noastră interioară şi ceea ce am învăţat de la părinţi, bunici şi dascăli, vă va rămâne în suflet şi în minte întreaga viaţă”, a afirmat Firea, declarându-se foarte emoţionată, pentru că o leagă sentimente puternice de şcoala "Eugen Barbu”.

"Mă leagă sentimente puternice de această unitate de învăţământ, pentru că în luna iunie am fost prezentă aici, la o avarie RADET. O doamnă învăţătoare a venit în stradă şi mi-a povestit ceea ce se întâmplă cu această şcoală, o şcoală cu reputaţie, o şcoală nu doar cunoscută în Sectorul 1, ci în Capitală, pentru performanţa elevilor şi pentru profesionalismul dascălilor. Am aflat de la doamna învăţătoare că a început un proces de reabilitare acum 10 ani, iar şcoala nu era finalizată din cauza unor licitaţii controversate, a unor firme care nu şi-au făcut datoria, a unor funcţionari care, cu siguranţă, nu au fost în slujba cetăţeanului”, a povestit ea.

Şcoala, aflată în sectorul 1, a fost reabilitată după 10 ani, procesul de refacere a clădirii începând în 2006, în cadrul unui program de consolidare derulat de Primăria Capitalei, prin Banca Europeană de Investiţii (BEI). Aceasta deşi renovarea ar fi trebuit să fie gata în 2012.

Primarul general a mai spus că ar prefera să renunţe la şefia Capitalei dacă sistemul învinge.

"Vă spun cu toată sinceritatea: prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul este mai tare ca mine”, a declarat Gabriela Firea.

Discursul  primarului Capitalei a stârnit aplauze în rândul părinţilor, care s-au declarat uşuraţi de faptul că şcoala şi-a redeschis, chiar dacă după atât de mult timp, porţile pentru a-i întâmpina pe copii.

De altfel, toţi cei prezenţi la festivitate, de la reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi profesori, până la părinţi şi copii, i-au mulţumit Gabrielei Firea, pentru că, susţin aceştia, şcoala a fost reabilitată şi redeschisă datorită ei.

 
 
Directorul şcolii "Eugen Barbu”, Veronica Nicolae, a mulţumit Primarului General pentru implicarea în finalizarea lucrărilor: "Emoţiile acestui început de an sunt înzecite pentru că, iată, după 10 ani, suntem din nou acasă! Acest fapt a fost posibil graţie implicării decisive a doamnei Primar General, Gabriela Firea, căreia îi multumim că a acceptat să ne fie alături pentru a împărtăşi bucuria unui nou început”.
 
Şi inspectorul Şcolar General Adjunct, Liliana Toderiuc, i-a mulţumit în numele Inspectoratului Şcolar pentru că "a reuşit să facă în două luni ce nu au reuşit să facă alţii în 10 ani”.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 
La eveniment a fost prezent şi primarul sectorului 1, Dan Tudorache.
 
Festivităţile de deschidere a anului şcolar au inclus şi o slujbă de binecuvântare oficiată de şapte preoţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.