Consiliul Judeţean Buzău a inaugurat, joi, la Sărata Monteoru, un bazin didactic de înot, după o investiţie de 450.000 de euro. Bazinul face parte dintr-un proiect mai amplu al actualului preşedinte al instituţiei, Petre Emanoil Neagu, care nu a mai candidat pentru un nou mandat. Proiectul prevede construirea a zece astfel de bazine didactice de înot în mai multe zone ale judeţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul are o suprafaţă de 18,5X5,5 metri şi o adâncime  de 1,30-1,40 m fiind propice pentru învăţarea inotului.

”Investiţia este în totalitate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Buzău şi o parte din bugetul comunei Merei. Acest bazin a costat aproximativ 450.000 EUR şi vedeţi că este la standarde europene”, a declarat preşedintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Neagu, care nu a mai candidat pentru un nou mandat, a precizat că noul bazin de înot construit la intrarea în staţiunea Sărata Monteoru este un plus pentru staţiune, dar mai ales pentru elevii şcolilor din zonă.

”Copii de la clasa pregătitoare până la clasa a 5-a vor veni să facă anumite ore de sport. Atât ca să înveţe să înoate, dar în acelaşi timp să şi creeze un cadru adecvat să desfăşoare orele de sport, pentru că în afară de educaţie copiii noştri au nevoie şi din sănătate, au nevoie şi de petrecerea timpului altfel decât telefon ori calculator”, a mai spus preşedintele CJ Buzău.

Noul bazin va începe să funcţioneze de săptămâna viitoare.

”Am avut discuţii cu 2 instructori de iniţiere înot şi probabil vom încheia contracte de prestări servicii cu dânşii începând de săptămâna viitoare. Bineînţeles că trebuie făcute toate diligenţele într-o primă fază să vedem ce se va întâmpla. Vedem câtă lume vrea să vină şi aşa mai departe. Cu siguranţă, acest bazin va funcţiona pe tot timpul anului. Deocamdată am pornit cu un program de 8 ore. Am organizat 6 serii a câte o oră şi jumate dar în funcţie de solicitări, cu siguranţă vom mări programul să-l ducem la 2-a schimburi de la 6.00 dimineaţa până la ora 23.00”, a declarat Gheorghe Chiru, director al A.D.I. Sărata Monteoru cei care se vor ocupa de îngrijirea şi funcţionarea noului bazin.

Noul bazin a fost construit în doar 4 luni şi beneficiază de un sistem inovator de filtrare a apei.

”Practic, nu folosim niciun fel de produs chimic în dezinfecţia bazinului nostru. Astfel, tot ceea ce însemnau alergii ale pielii, piele atopică, ochi roşii la copii, părul aspru la doamne... etc toate aceste probleme dispar pentru că totul este suta la suta natural”, a spus Dragoş Harpa consultantul care a contribuit la realizarea bazinului de înot construit la Sărata Monteoru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.