Născută cu o afecţiune rară care a lăsat-o fără braţe la naştere, Sheetal Devi a impresionat în para-arc la doar 17 ani, doborând recordul mondial prin tragerea cu picioarele şi dinţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Are doar 17 ani, dar numele ei este deja în legenda tirului cu arcul. Pentru prima sa participare la Jocurile Paralimpice, indianca Sheetal Devi a strălucit pe esplanada Les Invalides. Suferind de phocomelie, o malformaţie congenitală rară care a făcut-o să se nască fără braţe, adolescenta are un mod special de a-şi trage săgeţile.

Aşezată pe un scaun, îşi fixează arcul cu dinţii, agăţând coarda de un suport de pe umăr. În timp ce piciorul stâng îi stabilizează arcul, Sheetal Devi trage săgeata cu piciorul drept.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Concurând în proba individuală de arc compound feminin, indianca a doborât recordul mondial obţinând 703 puncte (din 720 posibile), depăşind recordul anterior de 698 de puncte. Acest lucru nu a fost însă suficient pentru a câştiga runda ei de clasament, Öznur Cüre obţinând 704 puncte pentru a depăşi acest record mondial şi a obţine primul loc.

Eliminată în optimi de Mariana Zuniga din Chile la un singur punct (138-137), Sheetal Devi nu a reuşit să câştige o medalie paralimpică în proba individuală, dar este încă în cursă în proba pe echipe mixte.

Însoţită de Rakesh Kumar, para-arcaşul în vârstă de 17 ani, ea va juca împotriva sportivilor din Indonezia sau Irak, în sferturile de finală.

Ea  a devenit prima para-arcaşă fără membre superioare la Jocurile Paralimpice Asiatice din 2022, unde a câştigat două medalii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.