Poliţia Bacău a declanşat o anchetă pentru omor din culpă, în cazul unui băieţel de cinci ani care a murit la spital în urma unei anemii severe. Direcţia pentru Protecţia Copilului aşteaptă rezultatele autopsiei şi a cercetărilor Poliţiei pentru a stabili dacă îi va prelua din familia băiatului pe ceilalţi doi fraţi ai acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul unui copil de cinci ani, din localitatea băcăuană Agăş, care a murit în urma unei anemii severe, a ajuns în atenţia autorităţilor, în condiţiile în care ar exista suspiciuni de neglijare din partea părinţilor.

Transportat iniţial la Spitalul Comăneşti în stare foarte gravă, copilul a ajuns cu ambulanţa, în stop cardio-respirator, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, unde medicii nu l-au mai putut salva.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Procedurile de resuscitare la care au asistat cinci medici, au durat mai bine de o oră. Din păcate, cu toate eforturile depuse, copilul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

La sesizarea reprezentanţilor spitalului, Poliţia Bacău a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă părinţii copilului sunt vinovaţi de moartea acestuia.

”În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă pentru ucidere din culpă. Se aşteaptă rezultatul autopsiei de la Serviciul de Medicină Legală, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat la Parchet, care va stabili soluţia finală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Cătălina Creţu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a început propria anchetă în acest caz, în urma căreia va decide dacă ceilalţi doi fraţi ai băieţelului, o fată de 16 ani şi un băiat de 10 ani, vor fi scoşi din familie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.