Administraţia Naţională a Penitenciarelor va asigura, luni, condiţiile pentru ca 16 deţinuţi, condamnaţi la pedepse cu executare, să poată susţine proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul bacalaureatului. Comisiile de examinare din liceele arondate închisorilor se vor deplasa la penitenciare şi vor supraveghea desfăşurarea bacalaureatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cei mai mulţi deţini care vor susţine, luni, probă scrisă la limba şi literatura română sunt la Penitenciarul Arad. Aici, 13 persoane condamnate la pedepse cu executare s-au înscris la examen.

Un alt deţinut care susţine „examenul maturităţii” este încarcerat la Penitenciarul Jilava, altul la Brăila şi altul la Centrul de Detenţie de la Tichileşti.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Se vor deplasa comisii de examinare din cadrul liceelor în penitenciarele în care se află deţinuţii iar susţinerea probelor va respecta legislaţia în vigoare şi normele Ministerului Educaţiei Naţionale. De precizat este că, în conţinutul diplomelor nu se vor face menţiuni cu privire la absolvirea cursurilor de şcolarizare în timpul executării pedepsei privative de libertate”, a declarat pentru News.ro inspectorul principal de penitenciare Carmen Utoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Peste 137.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, dintre care 114.993 (71,23%) sunt din promoţia curentă şi 22.351 (28,77%) provin din seriile anterioare.  

Dintre cei 161.448 de elevi înscrişi în clasele a XII-a şi a XIII-a, în anul şcolar 2015-2016, 46.455 nu s-au înscris să dea Bacalaureatul în prima sesiune.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din prima sesiune vor începe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română, urmat pe 5 iulie de testarea la limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului vor fi afişate în 12 iulie, până în ora 16.00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00. În perioada 13-15 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultate finale vor fi afişate în 16 iulie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.