Aproape toţi angajaţii Direcţiei de Sport şi Tineret Vrancea au plecat miercuri spre Bucureşti pentru a participa la acţiunea de pichetare a Ministerului Tineretului şi Sportului, oamenii fiind nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării. La Buzău, angajaţii din DJST au ales să nu protesteze, angajaţii fiind nemulţumiţi de salarii, dar şi de modul în care sindicatul care îi reprezintă a ales să organizeze acţiunile de protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat din cadrul DJTS Vrancea, Costică Ciută, angajaţii instituţiei au ales să meargă miercuri la protestul anunţat în Bucureşti, ei pornind spre Capitală cu un mijloc de transport închiriat.

”Ministerul Tineretului şi Sportului este unul vitregit, uitat. Nouă ni se cere performanţă, noi avem antrenori care lucrează 10 -12 ore pe zi, oameni care trebuie să uite de ei sau că au familii. Se întorc acasă şi după o săptămână. Singura lor motivaţie e că obţin rezultate, dar altceva nimic. Protestăm faţă de inechităţile salariale actuale şi viitoare, 70 la sută din nou avem salariu minim pe economie. Avem colegi cu vechime mare şi cu studii superioare care au salariu ca un proaspăt angajat. Milităm pentru eliminarea acestor inechităţi, să ajungem şi noi la nivelul altor categorii profesionale”, a declarat Costică Ciută, lider de sindicat al angajaţilor din DJTS Vrancea.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

El a precizat că angajaţii DJTS Vrancea merg la Bucureşti ca să fie auziţi, să li se acorde dreptul lor.

"Aştepăm ca în urma acestor proteste să fie generat un ecou pe care să-l înţeleagă cei care gospodăresc ţara. Ministerul Sportului este unul uitat, vitregit. Avem salarii nemajorate din 2009. În 2009, aveam mai multe drepturi, un nivel de salarizare mai mare având în vedere că existau şi ni;te premieri lunare, un salariu de merit, ni se recunoştea munca suplimentară, acum suntem salarizaţi sub limita din 2009, ceea ce nu se întâmplă cu celelalte categorii din sistemul bugetar”, a declarat Costică Ciută, lider de sindicat al angajaţilor din DJTS Vrancea.

La Buzău, angajaţii DJTS au ales să nu protesteze miercuri nici la Bucureşti, şi nici în faţa instituţiei. Unii dintre angajaţi s-au declarat nemulţumiţi de modul în care sindicatul la care sunt afiliaţi au ales să organizeze acţiunile prin care vor să atragă atenţia guvernanţilor asupra nemulţumirilor pe care le au angajaţii din sistem.

Angajaţii din Ministerului Tineretului şi Sportului şi din instituţiile din ţară aflate în subordinea acestuia protestează, miercuri, începând cu ora 10.00, faţă de proiectul Legii salarizării, cerând eliminarea inechităţilor salariale.

Potrivit Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), angajaţii din sport vor picheta sediul Ministerului Tineretului şi Sportului între orele 10.00 şi 13.00, iar în restul ţării, angajaţii vor protesta în faţa Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi a celorlalte instituţii subordonate ministerului.

Sindicaliştii solicită eliminarea inechităţilor salariale pentru categoriile profesionale din Sport şi Tineret prin majorarea salarială cu 25 la sută începând cu 1 iulie, reglementarea timpului de muncă şi plata orelor suplimentare, inclusiv cele lucrate în weekend şi de sărbători, schimbarea reîncadrării Caselor de Cultură ale Studenţilor şi a Sălilor Polivalente în instituţii de spectacole şi concerte, deblocarea contractului colectiv de muncă, elaborarea unui regulament care să stabilească locurile de muncă, condiţiile de acordare a unor sporuri şi categoriile de personal, precum şi reîncadrarea personalului pe funcţii corespunzătoare activităţii prestate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.