Procurorii italieni au acuzat sâmbătă şapte persoane şi doi subcontractori de infracţiuni care includ fraudă şi încălcarea regulilor de siguranţă a avioanelor, în urma unei investigaţii asupra pieselor suspectate că ar fi defecte, produse de o companie italiană pentru Boeing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii au deschis ancheta la sfârşitul anului 2021, după ce Boeing a declarat că unele piese pentru avionul său 787 Dreamliner furnizate de o companie care lucrează pentru grupul aerospaţial italian Leonardo au fost fabricate necorespunzător.

Anchetatorii au descoperit că doi subcontractanţi italieni au folosit forme mai ieftine şi neconforme de titan şi aluminiu pentru a face anumite piese, economisind sume semnificative de bani pentru costurile materiilor prime, au spus procurorii într-un comunicat, fără a numi subcontractanţii sau cele şapte persoane. „

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Acest lucru a dus la realizarea unor piese de avion cu caracteristici de rezistenţă statică şi la stres semnificativ mai scăzute, cu repercusiuni asupra siguranţei aviaţiei”, au precizat procurorii din oraşul Brindisi.

Experţii aerospaţiali care lucrează cu procurorii au certificat cel puţin 4.829 de componente neconforme din titan şi 1.158 din aluminiu, au spus aceştia.

”Lucrările de expertiză şi investigaţiile au concluzionat că unele componente structurale neconforme ar putea, pe termen lung, să afecteze siguranţa aeronavei, impunând companiei americane să iniţieze o campanie extraordinară de întreţinere a aeronavei implicate”, au spus aceştia, adăugând că Boeing şi Leonardo au fost victimele presupuselor delicte şi au cooperat cu ancheta.

Celor şapte persoane şi doi subcontractanţi li se va acorda acum timp să prezinte orice probe noi în apărarea lor, înainte ca procurorii să decidă dacă vor solicita unui judecător convocarea unui proces. Leonardo a refuzat să comenteze. Boeing a spus că va comenta în timp util.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.