Deputatul Gabriel Zetea (PSD) a declarat, luni, despre decizia CCR prin care a invalidat candidatura la prezidenţiale a Dianei Şoşoacă, că matur, din punct de vedere politic, înseamnă să aştepţi motivarea Curţii, să putem să citim care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii surprinzătoare şi fără precedent în România, pentru a putea calcula efectele, iar dacă motivele nu sunt suficient de puternice, atunci toate partidele democratice din România au obligaţia să îşi dea mâna şi să discute despre o reformă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Matur, politic, înseamnă să aştepţi motivarea CCR, să putem să citim care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii surprinzătoare şi fără precedent în România, pentru a putea calcula efectele. Pentru că, dacă în această motivare nu regăsim motive suficient de puternice care să ducă la invalidarea unei candidaturi, atunci putem să începem să vorbim despre un atac la democraţie, despre faptul că statul de drept din România este atacat printr-o decizie abuzivă a CCR”, a declarat Gabriel Zetea în emisiunea România Politică de la Prima News.

Zetea a precizat că, în acel moment, ”toate partidele democratice din România au obligaţia să îşi dea mâna şi să discute despre o reformă a Curţii Constituţionale”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Deputatul PSD a arătat că este interzis de lege în România să fii antisemit.

”De exemplu, există lege clară în România în care nu poţi să îţi exprimi astfel de opinii, nu poţi să lauzi mareşali ai României care au organizat pogromuri, nu poi să lauzi fascişti, legionari”, a afirmat el.

Întrebat dacă există un motiv pentru a respinge o candidatură la prezidenţiale, Gabriel Zetea a spus: ”Nu ştiu, este un motiv de dosar penal”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.