Ministerul de Externe a transmis, luni, un mesaj la împlinirea unui an de la debutul congictului armat din Fâşia Gaza, în care reiterează necesitatea protecţiei civililor chiar şi în situaţii de criză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Comemorăm astăzi, 7 octombrie 2024, un an de la atacul terorist al Hamas împotriva Statului Israel, soldat cu mai mult de 1100 de victime în rândul civililor şi mai mult de 250 de persoane răpite şi ţinute captive în Fâşia Gaza. 365 de zile în care România nu a încetat să pledeze pentru eliberarea imediată şi fără precondiţii a acestora, reiterând constant necesitatea protecţiei civililor chiar şi în contexte de criză. Printre aceştia se află şi persoane cu dublă cetăţenie româno-israeliană sau de origine română, a căror siguranţă a fost şi va rămâne o prioritate pentru ţara noastră”, a transmis, luni, MAE, într-un comunicat de presă.

Instituţia reaminteşte că, încă de la începutul crizei, ”România a fost solidară cu Statul Israel, condamnând la cele mai înalte niveluri şi în cadrul tuturor forurilor internaţionale atacurile teroriste fără precedent ale Hamas împotriva Statului Israel, subliniind în egală măsură necesitatea încetării ciclului violenţelor şi încheierea imediată a unui acord de încetare a focului care să conducă atât la eliberarea ostaticilor, cât şi la asigurarea unui flux continuu, sigur şi neobstrucţionat de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Şi Guvernul a transmis anterior un mesaj în care face apel la încetarea focului.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.