Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, anunţă că va fi tipărit un ”Ghid al preşedintelui secţiei de votare” care să ajute la clarificarea nelămuririlor legate de procesul electoral. El face apel la competitorii politici să trimită în secţiile de votare oameni care au primit ”o minimă instruire” legată de procesul electoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Toni Greblă a anunţat că se va tipări, în aproximativ 70.000 de exemplare, un ”Ghid al preşedintelui secţiei de votare” care să ajute la clarificarea nelămuririlor legate de procesul electoral. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Avem înscrişi acum, în registru, 73.000 de operatori şi tot vreo 70.000 de experţi electorali. Din rândul acestor experţi electorali se vor alege preşedintele şi locţiitorul fiecărei secţii de votare. Am făcut deja mai multe corespondenţe pe mail cu aceştia şi înainte de desfăşurarea primului tur pentru alegerile prezidenţiale vom face două, intenţionăm trei instruiri, dacă se va putea, cu aceştia şi, de asemenea, vom elabora şi tipări în peste 70.000 de exemplare – asta înseamnă câte trei exemplare pentru fiecare dintre cele 20.000 de secţii pe care le avem în ţară – Ghidul preşedintelui secţiei de votare, să ştie din ziua de sâmbătă, înainte de alegeri, până depune la biroul ierarhic superior ce are de făcut. Sunt nişte ghiduri foarte simple, pe înţelesul tuturor, care sper să vină în sprijinul acestora”, a explicat Toni Greblă, joi, într-o conferinţă de presă. 
 
El a făcut apel ca cei înscrişi în cursa electorală să trimită persoane calificate în birourile electorale sau să facă ”minime instruiri” cu acestea, pentru ca şi ele să contribuie la buna desfăşurare a procesului electoral. 
 
El a explicat că, din momentul deschiderii urnelor, rolul AEP se încheie până la finalizarea numărării voturilor. 
 
”O eventuală intervenţie, o eventuală sugestie, o eventuală adresă care ar face-o Autoritatea Electorală Permanentă către o secţie sau alta de votare, către un birou de circumscripţie ş.a.m.d. ar putea fi considerată ingerinţă, astfel încât întreaga responsabilitate, modul de soluţionare a eventualelor contestaţii aparţine birourilor electorale pe ierarhia lor, de la biroul secţiei de votare până la Biroul Electoral Central”, a subliniat şeful AEP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.