Plenul reunit al Parlamentului a dezbătut, miercuri, moţiunea de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, în plenul reunit, la dezbaterea moţiunii, că a înţeles "emoţia şi supărarea" provocate de OUG 13 privind justiţia, iar Guvernul nu va mai iniţia astfel de acte, urmând să fie un Cabinet "al dialogului şi al consultării publice". Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus că simpla abrogare a OUG 13 nu "şterge păcatele" premierului Sorin Grindeanu şi ale Guvernului său, fiind necesară şi plecarea din funcţii, pentru ca românii să îşi recapete încrederea în instituţiile statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE 14:38: Votul asupra moţiunii de cenzură PNL-USR împotriva Guvernului Grindeanu a început

Votul asupra moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu a început, la ora transmiterii acestei ştiri. ALDE a anunţat că parlamentarii săi nu votează. PSD nu a făcut un anunţ, dar primii social-democraţi de pe listele de parlamentari nu şi-au exprimat votul.

Plenul reunit al Parlamentului a dezbătut, miercuri, moţiunea de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Demersul este susţinut de PMP, în timp ce UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.

La începutul şedinţei, din total de 464 de parlamentari, şi-au înregistrat prezenţa 379 de senatori şi deputaţi.

Votul este secret cu bile.

UPDATE: Pambuccian: Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale va avea un vot neunitar la moţiunea de cenzură

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că grupul va vota neunitar, respectiv: o parte va vota în favoarea moţiunii, iar o parte va vota împotriva ei.

CITEȘTE ȘI Pambuccian: Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale va avea un vot neunitar la moţiunea de cenzură

UPDATE 14:25: Băsescu a cerut timp de la PSD pentru a vorbi mai mult. Dragnea: Numai în România te poate înjura unul pe timpul tău

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, având doar patru minute la dispoziţie pentru discursul de la moţiunea de cenzură, a cerut şefului PSD, Liviu Dragnea, mai mult timp, eventual din minutele social-democraţilor, la final preşedintele Camerei Deputaţilor afirmând râzând că numai în România se poate întâmpla "să te înjure unul pe timpul tău".

CITEȘTE ȘI Băsescu a cerut timp de la PSD pentru a vorbi mai mult: "Vă mulţumesc, domnule ayatollah". Dragnea: Numai în România te poate înjura unul pe timpul tău
CITEȘTE ȘI Băsescu, către Dragnea la dezbaterea moţiunii de cenzură: Când ştii că ai un dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu' mic, domnu' Dragnea

UPDATE 13:49: Tăriceanu, către PNL: Politrucii stalinişti strigau în faţa închisorilor cu deţinuţi politici "Moarte lor!"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, miercuri, în Parlament, că atitudinea PNL faţă de OUG 13 i-a lăsat "un gust amar", comparând situaţia cu aceea din perioada stalinistă, când "politrucii" se puneau în faţa închisorilor cu deţinuţi politici şi strigau "Moarte lor!".

CITEȘTE ȘI Tăriceanu, despre atitudinea PNL faţă de OUG 13: Politrucii perioadei staliniste se puneau în faţa închisorilor cu deţinuţi politici şi strigau "Moarte lor!"

UPDATE 13:37: Nicuşor Dan, către PSD: Aveţi de ales dacă veţi fi de partea corectă a istoriei sau să urmaţi un biet om cu două dosare penale

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură, că decizia pe care o vor lua parlamentarii în sensul demiterii sau nu a Guvernului Grindeanu va fi judecată de istorie, iar senatorii şi deputaţii din arcul puterii au de ales dacă vor fi de partea corectă a istoriei sau vor alege să urmeze un ”biet om cu două dosare penale”.

”Alegătorii dumneavoastră v-au trimis în Parlament ca să daţi legi pentru bunăstarea românilor, nu legi care să scape de la puşcărie infractorii. Adevăratul autor al acestei crize, Liviu Dragnea, ar fi în stare să arunce în aer România pentru a scăpa de dosarele penale. Aveţi de ales astăzi dacă veţi fi de partea corectă a istoriei sau să urmaţi un om, un biet om cu două dosare penale. Decizia voastră va fi judecată de istorie”, le-a spus Nicuşor Dan parlamentarilor din arcul guvernamental.

Liderul USR a atras atenţia în discursul său că Guvernul a trecut limite care nu trebuie trecute, prin adoptarea ordonanţei de urgenţă de dezincriminare a unor infracţiuni şi a acuzat PSD că vrea să aducă România în zona bunului plac şi din această cauză şi-a pierdut încrederea.

”Ştiu că nu domnul Grindeanu a iniţiat această ordonanţă de urgenţă, ci Liviu Dragnea care are un dosar penal şi o condamnare penală a pus presiune pe Grindeanu. Domnul Grindeanu avea toate mijloacele să se opună, nu a făcut-o, a fost laş, a pus interesele şefului de partid în faţa intereselor ţării”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a apreciat că prim-ministrul Grindeanu şi-a pierdut încrederea în ochii populaţiei şi ai cancelariilor străine, ceea ce va afecta securitatea naţională a României, dar şi economia ţării.

”Suntem în unul dintre momentele în care decizia pe care o vom lua va fi judecată de istorie, de copiii şi de nepoţii noştri. În toate momentele critice, strada a fost de partea corectă a istoriei. Şi la Revoluţie, şi la protestele din Piaţa Universităţii şi la cele împotriva exploatării de la Roşia Montană, strada a avut dreptate. Sutele de mii de oameni care au protestat sau protestează au dreptate şi trebuie să le fim recunoscători că au reuşit să înlăture uriaşa iresponsabilitate a Guvernului”, a mai spus Nicuşor Dan în aplauzele parlamentarilor PNL şi USR. 

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 13:28: Kelemen: Pentru noi, preocuparea nu e soarta Guvernului, ci dacă există separarea reală a puterilor în stat

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în plenul reunit, că pentru UDMR preocuparea esenţială în acets moment nu este soarta Guvernului, că dacă în românia anului 2017 există separarea reală a puterilor în stat. El a spus că nu se poate vota cu conştiinţa împăcată nici în favoarea, nici împotriva Guvernului, iar UDMR se va abţine de la vot.

”Orice moţiune de cenzură e un instrument constituţional. Penru noi, în acest moment, preocuparea esenţială nu e soarta Guvernului Grindeanu, dilema nu e dacă acest guvern mai are majoritate sau nu”, a afirmat Kelemen.
 
El a spus că preocuparea este dacă în România anului 2017 există separarea reală a puterilor în stat.
 
”Răspunsul meu este cât se poate de clar şi vă spun cu tristeţe: în România e din ce în ce mai greu să spui că există stat de drept. De ani de zile nu mai putem vorbi de stat de drept. Dacă legile votate în Parlament nu sunt aplicate şi respectate, oare putem vorbi de stat de drept?”, a adăugat liderul UDMR.
 
Kelemen Hunor a apreciat că ceea ce se va întâmpla cu Guvernul Grindeanu nu mai are o importanţă deosebită şi că, după toate greşelile Guvernului şi având în vedere că nici opoziţia nu ştie ce vrea să facă dacă trece moţiunea, nu se poate vota cu conştiinţa împăcată nici împotriva, nici în favoarea acesteia. El a precizat că, prin  urmare, UDMR se va abţine de la vot.

UPDATE 13:20: Turcan: Abrogarea ordonanţei ticăloase nu şterge păcatele Guvernului. Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu trebuie să plece

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, în Parlament, că simpla abrogare a OUG 13 nu "şterge păcatele" premierului Sorin Grindeanu şi ale Guvernului său, fiind necesară şi plecarea din funcţii, pentru ca românii să îşi recapete încrederea în instituţiile statului.

"Aţi simulat destul ataşamentul faţă de valorile democratice. (...) Singura soluţie corectă pentru dvs. Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu este demisia de urgenţă a dvs. şi a întregului Cabinet complice. Domnule prim-ministru Grindeanu, abrogarea OUG nu vă şterge păcatele. Nu vă absolvă de responsabilitate. Culpa politică şi morală rămâne şi pentru ea trebuie să plătiţi cu funcţiile. Ar fi un gest de minimă reparaţie pentru răul făcut României", a spus Turcan.

Liderul PNL a afirmat că, "dacă avea respect pentru cetăţeni", premierul ar fi plecat "în secunda doi", după abrogarea "ordonanţei ticăloase" care ştergea infracţiunile de care era acuzat Liviu Dragnea.

Turcan a arătat că astfel de comportante sunt şi cele care au făcut mulţi români să plece din ţară, pentru că legile nu sunt aplicate sau sunt aplicate discriminatoriu, şi a invitat parlamentarii să aprobe moţiunea de cenzură, pentru a fi "alături de cetăţenii cinstiţi şi muncitori".

"Românii nu v-au votat ca să-l scăpaţi pe domnul Dragnea", a mai spus Turcan.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 13:16: Dragnea, către opoziţie: Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL şi USR, că documentul atacă o problemă în faţa căreia Guvernul Grindeanu s-a repliat, miniştrii înţelegând mesajul oamenilor din stradă, motiv pentru care vor lua şi alte măsuri pentru a închide „un conflict nedorit” creat din cauza unei „proaste comunicări”. El s-a adresat şi opoziţiei: ”Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze!”.

"Mă întreb de ce au depus această moţiune. Să nu mai mărească pensii şi salarii? Acest guvern a făcut pentru români într-o lună cât Cioloş nu a făcut într-un an. Ceea ce faceţi creşte riscurile la adresa României şi o poate condamna la instabilitate. Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze”, a spus Liviu Dragnea, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că Guvernul a înţeles mesajul oamenilor din stradă, motiv pentru care va lua şi alte decizii. "Moţiunea atacă o problemă în faţa căreia Guvernul s-a repliat deja. Guvernul a înţeles mesajul oamenilor din stradă şi a decis să retragă OUG privind modificarea Codurilor penale. Guvernul va lua şi alte măsuri pentru a închide un conflict nedorit creat din cauza unei proaste comunicări în legătură cu acest obiect”, a completat liderul PSD.

UPDATE 13:09: Dragnea, despre moţiune: Politicianistă, ipocrită, inutilă, o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios al lui Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în plenul reunit, că PNL şi USR au depus o moţiune „politicianistă, ipocrită, inutilă” care nu este decât „o notă de subsol” la discursul „slab şi răutăcios” al preşedintelui Klaus Iohannis din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

”Mărturisesc că m-am aşteptat cel puţin de la politicienii din PNL la mai multă înţelepciune în aceste momente dificile. Şi eu, ca şi dumneavoastră, constatăm că ne-am înşelat. Şi PNL şi USR din păcate, alături de preşedintele Iohannis, se pare că nu sunt interesaţi decât de recâştigarea rapidă a unui biet capital politic, asumându-şi însă riscul să dezbină România”, a afirmat Dragnea de la tribună.

”Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă care exprimă tot mai exasperant nemulţumirea că aţi pierdut alegerile. Această moţiunea nu este decât o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios de ieri al preşedintelui Klaus Iohannis”, a acuzat Liviu Dragnea.

El a adăugat că faptul că ”partide întregi se pun din nou la remorca unui singur om” este de natură să îngrijoreze.

”Dar ne vom obişnui şi cu asta. Nu este pentru prima dată când PSD guvernează în condiţii de austeritate”, a mai afirmat preşedintele PSD.

UPDATE 13:05: Predoiu, răspuns pentru Grindeanu: OUG 13 a fost aşa transparentă că i se vedea Teleormanul

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, i-a răspuns în plenul reunit premierului Sorin Grindeanu, care a vorbit despre modificările Codurilor penale pe vremea când liberalul era ministru al Justiţiei, explicând că acestea au fost discutate public, în Parlament, transparent, nu ca OUG 13, care a fost "aşa transparentă că i se vedea Teleormanul".

Predoiu a venit la microfon imediat după discursul premierului Sorin Grindeanu, deşi, potrivit programului, social-democraţii aveau dreptul la primul discurs. Prim-vicepreşedintele PNL a cerut însă un drept la replică pentru afirmaţiile premierului, care adusese vorba în discursul său despre Codurile iniţiate pe vremea când Predoiu era ministru al Justiţiei, ale căror prevederi au fost declarate neconstituţionale de către Curte.

"Din cele 15.000 de alineate, câteva au fost invalidate de CCR. Ce nu ştiţi de asemenea este că foarte multe dintre ele au fost elaborate aici, în Camera Deputaţilor. (...) Este păcat că daţi cu piciorul la munca noastră, a sistemului judiciar şi a Parlamentului. Codurile au fost unul dintre puţinele proiecte concretizate în România. Spre deosebite de Ordonanţa ruşinii, codurile au fost dezbătute aici în Parlament, în comisii", a spus Predoiu.

El a ironizat declaraţiile premierului Sorin Grindeanu, privind transparenţa pe care o doreşte în Guvern.

"Ordonanţa ruşinii a fost aşa de transparentă că i s-a văzut Teleormanul, iar poporul a fost aşa de hotărât că nu se mai văd nici frunzele de la morcovi, domnilor", a afirmat el.

UPDATE 12:53: Grindeanu: Am înţeles emoţia şi supărarea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta iniţiative de acest gen în Guvern

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, în plenul Parlamentului, că a înţeles "emoţia şi supărarea" provocate de OUG 13 privind justiţia, iar Guvernul nu va mai iniţia astfel de acte, urmând să fie un Cabinet "al dialogului şi al consultării publice".

"Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-a generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă", a afirmat premierul.

El a dat, în Parlament, asigurări că "nu va mai accepta nicio iniţiativă de acest gen în Guvern". Sorin Grindeanu afirmă că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputaţi şi specialişti din domeniu.

"Începând de astăzi, acest Guvern va fi exclusiv unul dialogului şi al consultării publice", a afirmat premierul.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Grindeanu a ţinut să precizeze că este nevoie de mai multă dezbatere, de mai mult dialog, de mai multe opinii avizate pe subiectele care ”pot trezi emoţii puternice în societate”.

”Vreau ca acest lucru să se întâmple este aici în Parlament. Îm doresc ca la aceeaşi masă să stea parlamentari, jurişti, magistraţi, specialişti şi experţi în drept să găsească o soluţie care să aducă consens în societate cu privire la acest subiect, al modificării legislaţiei penale”, a subliniat şeful Executivului.

Totodată, Grindeanu a subliniat că Guvernul pe care îl conduce va susţine în continuare lupta împotriva corupţiei şi consolidarea statului de drept, arătând că dialogul şi consultările publice sunt singurele modalităţi pentru a merge mai departe ”cu toţii, împreună, ca naţiune”.

”Avem un program de guvernare suficient de bun încât să nu ne pună niciodată să alegem între justiţie şi salarii, între dreptate şi pensii. Acestea nu sunt direcţii care să se excludă. Depind unele de celelalte. Întărirea statului de drept nu este un scop în sine decât în măsura în care el este folosit pentru a crea, deopotrivă, instituţii puternice care să funcţioneze corect şi în interesul public, dar şi bunăstarea în casele tuturor românilor, fie că lucrează în administraţie sau în companii private. Cu toţii merită o viaţă mai bună. Respectarea legilor este unul dintre factorii fundamentali care aduc bunăstare într-o ţară. Pentru asta trebuie să avem legi funcţionale, adaptate normelor europene în materie, dar şi instituţii care să le pună în aplicare cu bună credinţă”, a arătat Grindeanu.

Premierul a încheiat afirmând că oamenii au nevoie de drumuri, şcoli, spitale, locuri de muncă, salarii şi pensii mai mari, taxe mai mici, companiile au nevoie de predictibilitate şi coerenţă fiscală, dar mai presus de toate au nevoie de dialog, consultare şi transparenţă.

”Mă angajez în faţa dumneavoastră ca acest Guvern pe care îl conduc să poarte de azi un dialog permanent cu românii, să se consulte cu românii şi să fie transparent în relaţia cu românii”, a conchis Grindeanu.

UPDATE 12:46: Grindeanu, în plen: Dincolo de lozinci şi de a se agăţa de proteste pentru a-şi reface credibilitatea, a reieşit dorinţa arzătoare a lui Iohannis de a repune ”Guvernul meu”

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, în plenul reunit, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că, dincolo de lozinci şi de a se agăţa de proteste pentru a-şi reface credibilitatea, marţi a reieşit dorinţa arzătoare a preşedintelui Klaus Iohannis de a repune ”Guvernul meu”. ”Sper ca azi să tranşăm lucrurile şi să ne întoarcem la treabă”, a mai spus premierul.

La începutul discursului, premierul a menţionat că marţi a fost aprobat în Parlament bugetul pentru anul 2017 şi le-a mulţumit parlamentarilor pentru eforturile pe care le-au depus.

”Avem un buget care aduce prosperitate şi dezvoltare românilor, avem toate pârghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care românii l-au votat în decembrie în proporţie covârşitoare”, a continuat el.

Grindeanu a spus că este dreptul constituţional al opoziţiei să depună moţiune, însă demersul actual al PNL-USR nu îşi mai are obiectul.

”În primul rând mă aşteptam la o abordare profesionistă din partea PNL atunci când vine vorba de lucruri serioase, însă l-au trimis pe Cătălin Predoiu să susţină moţiunea, un fost ministru al Justiţiei, care a coordinat elaborarea Codului Penal şi Codului de procedură penală pe care CCR le-a amendat prin numeroase decizii”, a continuat premierul, menţionând şi că nu a fost niciodată vorba despre ordonanţă pe graţiere.

”Cred că cineva cu mai multă credibilitate putea să susţină această moţiune”, a adăugat el.

În privinţa parlamentarilor USR care au susţinut acest demers, Grindeanu a spus că poate lipsa de experienţă şi avântul i-au făcut să se asocieze cu un partid pe care până mai ieri îl criticau cu vehemenţă.

”Domniile lor şi-au propus să salveze România prin somn, altfel nu pot să înţeleg cum poţi dormi în Parlament când se dezbate bugetul. Sper că domnul Nicuşor Dan şi-a făcut temele mai bine şi azi ştie ce să spună”, a spus Grindeanu.

Premierul s-a referit şi la discursul preşedintelui din Parlament: ”Dincolo de lozinci şi de a se agăţa de proteste pentru a-şi reface credibilitatea, a reieşit dorinţa arzătoare a domnului preşedinte Iohannis de a repune guvernul meu. Avem experienţa deja cu un astfel de guvern care va rămâne în istorie guvernul zero”.

”Sper ca azi să tranşăm lucrurile şi să ne întoarcem la treabă”, a mai spus premierul.

CITEȘTE ȘI Grindeanu: Voi aprecia întotdeauna orice critică dacă are în spate argumente, dar nu voi accepta ura revărsată asupra familiei şi a copiilor
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, iniţiată de PNL-USR şi susţinută de PMP

Plenul reunit al Parlamentului a început, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, dezbaterea moţiunii de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Demersul este susţinut de PMP, în timp ce UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.
Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Din total de 464 de parlamentari, şi-au înregistrat prezenţa 379 de senatori şi deputaţi.

Votul va avea loc după aproximativ două ore de dezbateri.

Şedinţa începe cu prezentarea moţiunii, după care premierul Sorin Grindeanu prezintă plenului reunit punctul de vedere al Guvernului. Vor urma discursurile tuturor grupurilor parlamentare, iar la final premierul poate răspunde din nou intervenţiilor din plen.

Votul va fi secret, exprimat prin bile.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Astfel, pentru ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu să treacă este nevoie de 233 de voturi "pentru". PNL, USR şi PMP au, împreună, 168 de voturi.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacă moţiunea de cenzură este respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Moţiunea a fost iniţiată de PNL, liberalilor alăturându-se şi USR. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Liberalii au anunţat că vor vorbi pentru susţinere şi cu „oameni de bună credinţă, care nu doresc salvarea corupţilor prin legi date în Parlament pentru ei” din UDMR, PSD şi ALDE. UDMR a anunţat însă că nu vor participa la votul moţiunii şi vor rămâne în bănci.

Singurii care s-au alăturat oficial demersului PNL-USR este PMP. "Vreau să se înţeleagă foarte bine că nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moţiunea de cenzură", a anunţat săptămâna trecută preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Sorin Grindeanu afirma duminică, într-o emisiune televizată, că moţiunea de cenzură nu are nicio şansă să treacă. „Este o modalitate democratică, noi avem o majoritate în Parlament în acest moment. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare pentru că acea moţiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindenau.

El a precizat, luni, că va avea în Parlament şi un discurs prin care se va adresa persoanelor care au contestat măsurile Guvernului din ultima perioadă.

”O să vedeţi mâine în discursul pe care o să-l am la moţiunea de cenzură. E un moment important, deşi substanţa moţiunii până la urmă - ordonanţa în sine - a fost retrasă şi o să-mi spun punctul de vedere mâine în discursul pe care o să-l am legat de acest subiect şi de ceea ce înseamnă moţiunea de cenzură”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat fiind dacă îşi va cere scuze oamenilor pentru ceea ce s-a întâmplat legat de OUG 13.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.