Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a mers, luni, în zona unde Primăria Sectorului 4 a anunţat că au început lucrările la planşeul Unirii şi a declarat că acolo este un teren aflat în administrarea Primăriei Bucureşti şi că aceasta nu a fost cedată şi nu va fi cedată Primăriei Sectorului 4 până când nu vine cu o autorizaţie legală. Nicuşor Dan a precizat că a venit să ridice gardurile care au fost montate în zonă, pentru organizarea de şantier necesară realizării lucrărilor la planşeul Unirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Nu înţeleg de ce noi toţi, din două în două zile, ne oprim din lucrurile noastre pentru mofturile unui primar care nu e în stare să ia nişte avize şi vrea să ia nişte bani înainte să ia nişte avize, despre asta vorbim. Noi suntem aici pe un teren care este în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, în ceea ce priveşte podurile, prin Administraţia Străzilor şi în ceea ce priveşte parcul, prin ALPAB şi administrarea nu i-a fost cedată şi nu îi va fi cedată primarului Sectorului 4 până nu vine cu autorizaţie legală. Aici nişte cetăţeni au pus nişte garduri pe un teren care nu le aparţine şi vreau să le luăm pentru că e administrarea noastră”, a declarat, luni, Nicuşor Dan.
El a precizat că autorizaţia de construire prezentată de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţi, are multiple elemente de nelegalitate. 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Am văzut în presă o autorizaţie de construire cu multiple elemente de nelegalitate. Nu poate să dea primarul de sector o autorizaţie pe un element de infrastructură care aparţine Primăriei Capitalei. Aşa spune legea. Nu poate să dea o autorizaţie atunci când e o lucrare pe două sectoare. Nu poate să dea o autorizaţie cuiva care nu are un drept de proprietate pe un teren. E ca şi cum aş veni la dumneavoastră în curte şi cu o autorizaţie în mână să îmi construiesc o gheretă. Nu se poate aşa ceva. Şi suntem exact în situaţia asta. Aştept Primăria să vină mai întâi cu avizele şi după aceea cu autorizaţia şi în momentul ălă o să poată să lucreze. (...) Autorizaţia e elementul secundar în această poveste pentru că ea nu poate să fie folosită pentru că nu poţi să lucrezi chiar dacă ai o autorizaţie, pe terenul altcuiva. Ceea ce se întâmplă”, a menţionat primarul Capitalei.
El a explicat că tot ceea ce ţin de cursul Dâmboviţei aparţine de Apele Române, dar că terenul de la suprafaţă este al Primăriei Capitalei. 
”Apele Române au cursul Dâmboviţei. Toţi copacii, asfaltul pe care stăm sunt amenajările noastre pentru că noi suntem administratori. Dreptul nostru de administrare rezultă dintr-o hotărâre de Consiliu General prin care s-a făcut inventarul domeniului public al municipiului Bucureşti şi care cuprinde şi acest parc şi cele două artere de care am vorbit”, a afirmat Nicuşor Dan.
El nu a putut ridica gardurile montate de Primăria Sectorului 4. La faţa locului au sosit şi reprezentanţii Poliţiei Naţionale. 
”Aşteptăm ca Poliţia Naţională să certifice că noi suntem administratorii acestui teren şi să ne întoarcem să scoatem gardurile. Într-o oră ar trebui să se lămurească.  (...) Mergem la Poliţia Naţională, vom prezenta argumentele noastre pentru ca suntem administratorii acestui teren şi ne vom întoarce cu Poliţia Naţională să scoatem gardurile”, a afirmat primarul Capitalei.
 
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, luni, începerea lucrărilor la planşeul Unirii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.