Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că a început punerea în siguranţă a centrului Bucureştiului deoarece a fost emisă autorizaţia de construire care stă la baza începerii lucrărilor la planşeul Unirii. Băluţă l-a întrebat pe primarul Capitalei de ce în urmă cu doi ani afirma că planşeul Unirii reprezintă o urgenţă, iar acum nu mai consideră acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Am început ziua cu o veste extraordinară. Am început să punem în siguranţă centrul Bucureştiului. În anul 2022 am obţinut dreptul de administrare al zonei printr-o hotărâre de Consiliu General. Mai mult decât atât această hotărîra a fost însoţită de o expeunere de motive semnată şi asumată de primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, în care dânsul, sub semnătură, afirmă următoarele: «În acest sens s-a constatat că în anii trecuţi Administraţia Străzilor a expertizat atât planşeul Unirii, cât şi pod-planşeul Unirii constatându-se grave probleme structurale care necesită ample lucrări de reabilitare şi consolidare, motiv pentru care proiectul de hotărâre propus are un caracter urgent, care nu poate fi amânat». În baza acestei hotărâri am efectuat studiul de fezabilitate, am efectuat licitaţia, am desemnat câştigătorii, am întocmit documentaţia”, a declarat Daniel Băluţă. 
El a precizat că autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Sectorului 3. 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Din fericire pentru Bucureşti, vineri, înainte de ziua Internaţională de Prevenire a Dezastrelor care a fost ieri, a fost emisă autorizaţia de construire, care stă la baza începerii lucrărilor pentru că lucrările trebuie începute ieri, lucru pe care l-am şi făcut în acest sens. Întrebarea legitimă este de ce Sectorul 3 a emis autorizaţia de construire? Primul şi cel mai important motiv este documentul pe care Inspectoratul de Stat în Construcţii l-a emis la solicitarea primarului municipiului Bucureşti care a solicitat un control de legalitate pe certificatul de urbanism. ISC a statutat că Sectorul 3 este autoritate deliberativă. Inclusiv în certificatul de urbanism emis de Primăria municipiului Bucureşti stau scrise următoarele lucruri: terenul este preponderant în Sectorul 3 şi nesemnificativ în Sectorul 4”, a explicat Daniel Băluţă. 
El a adăugat că un motiv pentru care lucrările trebuie să înceapă cât mai repede este faptul că zona respectivă reprezintă pericol public. 
Daniel Băluţă l-a întrebat public pe primarul general Nicuşor Dan de ce în 2022 planşeul Unirii era o urgenţă, iar acum nu mai este.
”Îi adresez o întrebare publică domnului Nicuşor Dan, de ce în anul 2022 planşeul Unirii era o urgenţă, iar acum pentru dânsul nu mai este? Îi cer public să ne răspundă ce lucrări au fost efectuate în acest interval de timp, menite să rezolve această urgenţă despre tot dânsul vorbea. Ceea ce veţi vedea este dovada unui fals grosolan pe care primarul municipiului Bucureşti şi Departamentul de Urbanism l-au făcut. Au emis un certificat de urbanism în care este trecută ca şi proprietar al acestei zonei Primăria municipiului Bucureşti, în timp ce în extresul de carte funciară este un cu totul şi cu totul alt proprietar. În baza acestui certificat de urbanism primarul general a suplimentat numărul avize pentru această lucrare, avize ce sunt în legătură directă cu ceea ce dânsul ar trebui să semneze, practic făcând tot ceea ce este posibil pentru a bloca această lucrare”, a declarat primarul Sectorului 4.
El a mai întrebat de ce Nicuşor Dan face un demers de blocare a acestei iniţiative de punere în siguranţă a centrului Capitalei. 
”Este o întrebare pe care o adresez public domnului primar general, cum este posibil ca o instituţie de calibrul Primăriei municipiului Bucureşti să elibereze un document fals menit să inducă în eroare autoritatea contractantă şi anume Sectorul 4? Cum este posibil ca în baza acestui document să solicite mult mai multe avize şi cum este posibil să facă un astfel de demers de blocare a unui demers de punere în siguranţă a centrului Bucureştiului”, a mai transmis Daniel Băluţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.