Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunţă intrarea în procedură de licitaţi a unui nou lot al A8 - Autostrada Unirii, contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău, în valoare de 1,2 miliarde de lei, fără TVA, fiind publicat în SEAP. Data limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Construcţia unui nou lot al A8 (Autostrada Unirii) intră în licitaţie! Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024. Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă (amplasat pe raza judeţului Harghita) este de 1,2 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin PT”, afirmă Grindeanu.
Câştigătorul contractului va avea la dispoziţie 34 de luni pentru construirea celor 14,4 km ai acestui lot - 10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Pe traseu vor fi construite inclusiv: ⁠21 de pasaje şi viaducte (3 dintre structuri vor avea rol de ecoduct); ⁠un nod rutier (Joseni); ⁠ ⁠2 spaţii de servicii (care includ zone comerciale, benzinării, 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice şi toalete).
Pentru a se asigura funcţionalitatea independentă a acestui lot, contractul prevede şi realizarea unei descărcări provizorii în zona de conexiune cu următorul Lot (Ditrău-Grinţieş).
Lotul Joseni-Ditrău este primul publicat în SEAP din cele patru loturi ale secţiunii montane Sărăţeni-Pipirig (116 km), gestionată de CNIR (Compania Naţională de Investiţii Rutiere).
Anunţul pentru licitaţia lotului Sărăţeni-Joseni va fi vizibil în SEAP, după validarea documentaţiei de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), iar contractul pentru construcţia Lotului Ditrău-Grinţieş (38 km) să fie transmis spre validare la ANAP săptămâna aceasta.
Secţiunea montană a A8 (Sărăţeni-Pipirig), în lungime de 116 kilometri, include patru loturi : ⁠ ⁠Sărăţeni-Joseni (32,4 km); ⁠Joseni-Ditrău (14,4 km); ⁠Ditrău-Grinţieş (37,9 km); ⁠Grinţieş-Pipirig (31,5 km).
Toate aceste patru loturi dintre Sărăţeni şi Pipirig se vor afla în licitaţie până la finalul lunii noiembrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.