Preşedinta USR, Elena Lasconi, afirmă sâmbătă seara că este o reacţie la cald, dar interdicţia de a candida dată Dianei Şoşoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Ea precizează că democraţia este şi despre dreptul fiecărui cetăţean de a candida şi că este incredibil cum acelaşi om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în ţară pentru o funcţie publică. Preşedintele AUR, George Simion, a reacţionat la decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, arătând că orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales şi nicio instituţie nu îi poate lua acest drept. ”Mă aştept ca mâine sau zilele următoare şi noi să păţim acelaşi lucru”, mai spune Simion. Deputatul Florin Roman (PNL) afirmă, sâmbătă seara, că eliminarea Dianei Şosoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorităţii PSD din CCR, este o făcătură marca PSD şi că Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur 2 cu George Simion, după modelul din 2000. În aceste condiţii, mobilizarea votanţilor de dreapta, în jurul celui mai puternic partid de dreapta, PNL, devine esenţială, în confruntarea din decembrie cu PSD, mai spune Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Respingerea candidaturii lui Şoşoacă - George Simion: Orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales. Nicio instituţie nu îi poate lua acest drept
CITEȘTE ȘI Respingerea candidaturii lui Şoşoacă - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Şosoacă, făcută prin mâna majorităţii PSD din CCR, este o făcătură marca PSD / Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur 2 cu George Simion, după modelul din 2000
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
CITEȘTE ȘI Romaşcanu (PSD) îi răspunde lui Florin Roman, după ce a afirmat că respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă este o făcătură PSD: Festivalul idioţeniilor! Când ai dileme şi dificultăţi să îţi vezi candidatul în finală, începi să dai rateuri de gândire

”Democraţia este şi despre dreptul fiecărui cetăţean de a candida. Este o reacţie la cald, dar interdicţia de a candida dată Dianei Şoşoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curţii Constituţionale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum acelaşi om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în ţară pentru o funcţie publică”, spune Lasconi într-o postare.

”De doamna Şoşoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiaşi ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichiţe legislative”, mai spune Lasconi.

Preşedinta USR subliniază că ”cine va fi următorul preşedinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt şi putred până în măduva oaselor”.

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, contestaţia depusă privind candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, au precizat surse oficiale pentru News.ro.

Curtea a intrat, sâmbătă, în şedinţă pentru a analiza cele şapte contestaţii depuse la candidaturile pentru alegerea preşedintelui României. Ulterior, CCR a anunţat oficial respingerea candidaturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.