Liderul PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, despre posibilitatea ca Dacian Cioloş să ajungă preşedinte al formaţiunii, că mai întâi premierul ar trebui să se înscrie în partid şi, totodată a reiterat hotărârea ca PNL să nu facă majorităţi de guvernare cu PSD sau PMP, precizând, totuşi, că o parte din ALDE şi-ar dori să vină alături de liberali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebată dacă l-ar vedea pe Cioloş preşedinte al PNL, Gorghiu a răspuns că doar un membru de partid poate fi şi preşedinte al respectivei formaţiuni.

”În momentul acesta, statutul e foarte limpede şi legea partidelor e foarte limpede: doar un membru de partid poate deveni preşedinte al partidului. Congresul va fi în 2017, după alegerile generale (…), dacă Dacian Cioloş va dori să se înscrie în PNL, ceea ce ar fi un lucru de dorit de mine cel puţin, dar sunt convinsă că şi de colegii mei, vom vedea atunci”, a precizat Alina Gorghiu într-un interviu la DC News.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ea a adăugat că este mulţumită de parteneriatul cu Cioloş şi că şi-ar dori ca, după alegeri, actualul premier să se alăture PNL.

”Eu sunt mulţumită de parteneriatul cu el (Dacian Cioloş - n.r.), PNL are un parteneriat onest, are un parteneriat cinstit cu el. Mi-aş dori însă, şi asta n-am ascuns-o în ultima vreme, mi-aş dori să facă pasul înspre PNL după alegerile parlamentare şi să instituţionalizăm acest parteneriat”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a fost întrebată şi despre viitoarele posibile ”alianţe politice”, dar a precizat că PNL nu va face nicio alianţă, ci doar ”majorităţi parlamentare” şi şi-a exprimat opinia că în viitorul Legislativ vor intra doar PNL, PSD, USR, UDMR şi minorităţile.

De asemenea, Alina Gorghiu a reiterat decizia ca formaţiunea pe care o conduce să nu facă o majoritate parlamentară cu PSD, nici în varianta cu Cioloş prim-ministru.

”Domnul Cioloş a fost primul care a spus că nu se vede guvernând, nu se vede premier într-un guvern cu PSD, nu are o compatibilitate cu acest partid. Pentru noi, nu există posibilitatea unui guvern cu PSD, ferească Dumnezeu”, a precizat Gorghiu. Ea a respins şi varianta preluării unor parlamentari social-democraţi în PNL după alegeri. ”Nu am nevoie de parlamentari PSD ca să fac majoritate. Exclud orice dialog cu parlamentari PSD”, s-a exprimat preşedintele PNL.

Întrebată dacă Traian Băsescu şi PMP ar putea fi eventuali parteneri de guvernare pentru PNL, Alina Gorghiu a respins şi această variantă. ”Nu, doamne fereşte! V-am spus foarte clar, nu facem niciun fel de majoritate nici cu PSD, nici cu Traian Băsescu. Vom face o majoritate parlamentară cu USR, care susţine Dacian Cioloş, şi vom găsi şi alte formule”, a spus preşedintele PNL.

Alina Gorghiu a adăugat că ar trebui să se vorbească mai puţin despre Traian Băsescu. ”Discutând despre Băsescu în permanenţă îl ţinem viu. Domnul Băsescu politic este… care este antonimul lui «viu»? Obosit”, a adăugat Gorghiu.

În ceea ce priveşte o posibilă colaborare cu ALDE, Alina Gorghiu a spus că în formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu sunt oameni care ”visează” la o majoritate cu PNL. ”Să ştiţi că sunt oameni de bună-credinţă în ALDE care au spus nu o dată că visează o majoritate parlamentară cu PNL, nu cu PSD”, a susţinut Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.