Dragoş Tudorache, noul ministru al Afacerilor Interne, a anunţat că o primă măsură pe care o va lua, ca ministru, va fi înfiinţarea unei structuri care se va ocupa de organizarea alegerilor şi punerea în practică a măsurilor stabilite de Guvern în procesul electoral. În prima sa conferinţă de presă susţinută la Ministerul Afacerilor Interne, Tudorache a spus că echidistanţa şi neutralitatea celor implicaţi în alegeri reprezintă priorităţi ale mandatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Obiectivul meu în acest timp este să menţin neutralitatea şi echidistanţa totală a acestui minister, a tuturor celor care lucrează la acest minister în perioada următoare, până la alegeri. Este un mesaj foarte clar pe care l-am dat şi colegilor din structura de comandă pentru a-l da, mai departe, celor din subordinea lor. Este un mesaj pe care-l voi da şi prefecţilor, în prima ocazie pe care o voi avea zilele viitoare”, a spus noul ministru al Afacerilor Interne.

Dragoş Tudorache a anunţat că va înfiinţa o structură de coordonare care să aibă ca obiectiv organizarea alegerilor parlamentare din decembrie şi care va ţine legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă. De asemenea, noua structură va trebui să poarte un dialog continuu cu partidele politice, "care sunt actorii principali ai următoarelor trei luni”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Noul ministru al Afacerilor Interne a arătat că urmează să fie pus în aplicare calendarul privind organizarea alegerilor mai cu seamă că multe dintre sarcini revin Ministerului Afacerilor Interne.

"Ministerul de Interne trebuie să ajute, să susţină toate activităţile care trebuie derulate de acum şi până în decembrie. Săptămâna trecută au fost adoptate toate hotărârile privind calendarul de desfăşurare a procesului electoral şi măsurile care urmează să fie întreprinse, multe din ele, măsuri care revin Ministerului de Interne”, a afirmat Tudorache.

Ministrul de Interne a mai spus că în zilele următoare va avea şi o videoconferinţă cu prefecţii pe tema organizării alegerilor parlamentare din decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.