Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), prin Bucharest Business School şi echipa Masterului Business Analytics din cadrul Facultăţii de Administrare a Afacerilor în Limbi Străine, a găzduit cea de-a 8-a ediţie a conferinţei internaţionale din domeniul ITC, numită Rules and Reasoning (RuleML+RR). Conferinţa a fost organizată în parteneriat de ASE, OsloMet (Universitatea Metropolitană din Oslo) şi SINTEF, unul dintre cele mai mari institute de cercetare din Europa, cu expertiză multidisciplinară aplicată în domeniul tehnologiei şi ştiinţelor naturale. Ediţia a 8-a a conferinţei a reunit participanţi din diverse ţări, precum SUA, Germania, Franţa, Norvegia, Turcia, Polonia şi România, fiind cel mai important eveniment cu tema"Rule Based AI - Declarative AI".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conferinţa a inclus şi o şcoală de vară destinată studenţilor doctoranzi şi masteranzi, precum şi alte evenimente menite să faciliteze colaborarea între cercetători, studenţi şi profesionişti din mediul de business:

  • Consorţiul Doctoral „RuleML”, organizat de Ioana Ciuciu (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca), o iniţiativă a comunităţii menită să promoveze cercetarea studenţilor în domeniul AI şi Big Data, oferindu-le acestora oportunitatea de a intra în contact cu experţi din domeniu.
  • Panelul industriei, coordonat de Ioan Toma (Chief AI Officer şi co-fondator al ONLIM GmbH), care a primit lucrări originale aplicabile în diverse industrii, precum medicină, agricultură şi energie.
  • Sesiunea de networking pentru proiecte, coordonată de Dumitru Roman, cercetător la SINTEF, a avut ca obiectiv identificarea oportunităţilor de finanţare la nivel european, care să integreze colaborarea între mediul privat şi cel academic.

Anul acesta, conferinţa a analizat cele mai recente progrese în domeniul inteligenţei artificiale din perspectiva regulilor şi raţionamentelor aplicate în sistemele IT. Conferinţa s-a concentrat pe o înţelegere profundă a principiilor teoretice şi conceptelor de bază din diverse domenii. În acest sens, conferinţa s-a îndreptat către cercetarea fundamentală, deoarece evenimentul explorează modul în care noi reguli de matematică formală şi logică simbolică influenţează acest domeniu. Accentul pe aspectele aplicative este transmis participanţilor prin workshopuri, demonstraţii şi sesiuni de discuţii, care facilitează înţelegerea şi adoptarea acestor concepte teoretice în proiectele şi soluţiile lor practice, contribuind astfel la o tranziţie fluidă între teorie şi implementarea reală.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Încercăm să dezvoltăm un ecosistem în care echipele transnaţionale din mai multe ţări europene să poată colabora eficient în cadrul proiectelor cu finanţare europeană Horizon. Academia de Studii Economice din Bucureşti joacă un rol esenţial în reţeaua de dezvoltare din Europa Centrală şi de Est, având în vedere că proiectele de cercetare europene necesită o orientare mai bună către piaţă şi o capacitate sporită de adaptare a produselor,” a menţionat Dumitru Roman (Cercetător Senior la Sintef Norway şi lector la OsloMet).

„Ne dorim o colaborare mai strânsă cu mediul de afaceri, deoarece echipele pe care le dezvoltăm în cadrul ASE, în zona inteligenţei artificiale şi Data Science, devin din ce în ce mai performante. Aspirăm să construim parteneriate cu companii pentru a aborda provocările reale ale pieţei. Suntem deschişi la propuneri de colaborare care să ne ajute să valorificăm aceste competenţe şi să aducem inovaţie în sectorul privat,” a precizat Adriana Davidescu Alexandru (directorul laboratorului de cercetare Business Economics Data Science Lab).

„Am participat la Conferinţa Rules and Reasoning (RuleML+RR) pentru a înţelege direcţia în care se îndreaptă platformele de procesare a datelor în următorii 10 ani. Aceasta mi-a oferit o privire de ansamblu asupra noilor tendinţe din teoria bazelor de date şi a noilor reguli computaţionale,” a menţionat Alin-Cosmin Botoroga (Co-fondator DataSweep).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.