AccessABILITY Expo îşi deschide porţile mâine la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. Derulat între 27 şi 29 septembrie, evenimentul promite oportunităţi reale pentru persoanele cu dizabilităţi din România, oferind mii de şanse de angajare, ateliere captivante, experienţe imersive şi speakeri inspiraţionali. AccessABILITY Expo este un eveniment GRATUIT, de neratat pentru toţi actorii implicaţi în comunitatea persoanelor cu dizabilităţi - fie că sunt în căutarea unui loc de muncă, interesaţi de tehnologie sau pasionaţi de incluziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lestat Monroe, Vicepreşedinte şi Fondator al AccessABILITY Expo, a declarat: “AccessABILITY Expo este o platformă unică unde toţi cei din comunitatea persoanelor cu dizabilităţi - persoane, angajatori, profesionişti, autorităţi şi susţinători - se pot reuni într-un singur loc. Este o oportunitate excepţională de a crea conexiuni semnificative, de a împărtăşi idei şi de a deschide uşi pentru persoanele cu dizabilităţi. Reunind voci-cheie din diverse industrii şi sectoare, ne propunem să construim o societate mai incluzivă, în care talentul este recunoscut şi apreciat. Fiecare interacţiune de la acest eveniment este un pas către eliminarea barierelor şi promovarea incluziunii.”

Evenimentul va reuni 20 de speakeri inspiraţionali, 40 de expozanţi şi mii de participanţi din comunitatea persoanelor cu dizabilităţi.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Momente cheie la AccessABILITY Expo:

  • Târgul de locuri de muncă ED&I: Angajatori de top din diverse industrii vin pregătiţi să angajeze mii de persoane talentate cu dizabilităţi. Companiile participante includ Kaufland, Decathlon, Alexandrion Group şi multe altele.
  • Conferinţa Ziua Românească pentru Conştientizarea Accesibilităţii (RAAD): Voci importante vor aborda provocările legate de accesibilitate şi incluziunea la locul de muncă pentru cele aproximativ 900.000 de persoane cu dizabilităţi vizibile şi invizibile din România.
  • Ateliere inspiraţionale şi paneluri: Lideri din diverse industrii vor împărtăşi idei despre incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, diversitate şi abilitare. Aceste sesiuni sunt concepute nu doar pentru a motiva, ci şi pentru a oferi companiilor de toate dimensiunile strategii aplicabile.
  • Convenţia Well-being: Ateliere dedicate sănătăţii mentale şi fizice, special concepute pentru persoanele cu dizabilităţi.
  • TEDx Băneasa Limitless: Discursuri care depăşesc graniţele a ceea ce este posibil. Experţi din diverse domenii vor aduce perspective asupra diversităţii, împărtăşind experienţele personale şi oferind viziuni proaspete şi incluzive pentru viitor.
  • Expoziţia ALT Portraits/Alternative Portraits: O expoziţie care reimaginează diversitatea şi incluziunea prin portrete creative şi neconvenţionale. Aceste opere de artă contestă stereotipurile şi extind naraţiunea culturală în jurul dizabilităţilor.

Toţi partenerii, susţinătorii şi sponsorii evenimentului sunt dedicaţi creării unui viitor la care toată lumea îşi poate aduce contribuţia.

Partenerul principal al evenimentului este Kaufland. AccessABILITY Expo 2024 este susţinut de Ambasada Sustenabilităţii în România, Belgian Luxembourg Romanian Elite Business Women, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Elite Business Women, Ambasada Belgiei la Bucureşti, Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din România, Camera de Comerţ a Moldovei, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Camera de Comerţ Olandeză-Română, Ambasada Norvegiei, Camera de Comerţ Româno-Portugheză, She is Mom, The Better Ist, Ambasada SUA la Bucureşti. Partenerii noştri strategici includ Camera de Comerţ Româno-Britanică, Fit For Future, Motivation şi TedX Băneasa.

Evenimentul este sponsorizat de Banca Transilvania, Decathlon, Dentons, Exim Banca Românească, MyEcoBox.ro, NN şi Raiffeisen Bank România. Partenerii noştri media sunt Profit.ro, News.ro, Business Review, GovNet, Jurnal Social, ejobs.ro, Nine O'Clock, RFI, StartUP, Itsy Bitsy şi Wall-Street.ro.

AccessABILITY Expo 2024 este conceput pentru a fi accesibil pentru toată lumea, cu materiale tipărite în Braille, formate cu caractere mari şi facilităţi adaptate tuturor abilităţilor. Activităţile sunt deschise tuturor vârstelor, iar evenimentul este gratuit.

Detalii eveniment: Date: 27-29 septembrie 2024
Locaţie: Biblioteca Naţională a României, Bucureşti
Înscriere: Gratuit - Înregistrează-te aici

Despre Camera de Comerţ pentru Diversitate din România

Camera de Comerţ pentru Diversitate din România (RDCC) este o organizaţie dedicată promovării diversităţii şi incluziunii în comunitatea de afaceri din România. Prin reunirea companiilor locale şi multinaţionale, RDCC colaborează la iniţiative care includ proiecte de conştientizare şi educaţie, dezvoltarea culturii organizaţionale, traininguri ED&I, certificare şi activităţi de networking pentru sectorul public şi privat şi angajaţii lor. Implicând o diversitate de actori, inclusiv femei, LGBT+, romi, persoane cu dizabilităţi şi alte grupuri minoritare, alături de lideri de afaceri, viziunea RDCC este de a susţine o societate egală, diversă şi incluzivă pentru toţi. Află mai multe aici: www.rdcc.ro

AccessABILITY Expo începe mâine şi aşteptăm cu plăcere să vă vedem acolo!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.