Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că proiectul depunerii unei moţiuni de cenzură de către PSD şi ALDE poate fi reiniţiat în cazul în care Guvernul va mai lua măsuri care să afecteze unele categorii sociale, cum a fost în cazul veteranilor de război, social-democraţii intenţionând ca, în acest caz, guvernul Cioloş să fie demis dar să rămână interimar, cu atribuţii reduse până la alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a afirmat că ideea moţiunii de cenzură a apărut după ce veteranii de război şi pesoanele cu handicap au pierdut o parte din avantajele fiscale de care beneficiau şi că demersul va fi reluat dacă şi alte categorii sociale vor fi afectate în mod similar de măsuri luate de guvernul Cioloş. ”După ce ne-am fript cu această ciorbă, ne uităm cu grijă şi la iaurtul scos din frigider. Moţiunea de cenzură poate fi reactivată oricând”, a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a exclus varianta ca PSD să preia guvernarea până la alegerile parlamentare, chiar şi în cazul succesului unei eventuale moţiuni. ”Avem o abordare pragmatică. Realist vorbind, este imposibil să instalăm un guvern bun în perioada următoare”, a spus Dragnea referindu-se la procedura prevăzută de Constituţie privind instalarea unui nou guvern. ”Nu se poate face într-o zi şi vom ajunge tot cu Dacian Cioloş premier, chiar dacă interimar”, a precizat şeful PSD. 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Dragnea a arătat că cu un guvern Cioloş demis de Parlament, chiar dacă rămâne în funcţie, va avea atribuţii limitate şi nu va mai putea lua decizii care să afecteze populaţia României.

De asemenea, Dragnea a exclus posibilitatea ca bugetul de stat pe anul 2017 să fie cel elaborat de către guvernul Cioloş. ”Am discutat cu colegii de la ALDE. Noi nu mai avem încrederea că Ministerul de Finanţe poate propune un buget (...) Vom avea un proiect propriu de buget pe care-l vom supune aprobării după alegeri”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat, joi, că PSD şi ALDE nu vor iniţia, deocamdată, o moţiune de cenzură întrucât Guvernul s-a angajat să remedieze situaţia veteranilor de război şi văduvelor acestora, însă cele două partide îşi rezervă dreptul de a relua discuţia dacă promisiunile nu sunt îndeplinite sau dacă apar alte motive de nemulţumire sau se agravează altele.

La încheierea discuţiilor dintre preşedintele PSD şi copreşedinţii ALDE, Liviu Dragnea a anunţat că, deocamdată, cele două formaţiuni nu vor iniţia o moţiune de cenzură, după ce au luat act de declaraţia de joi lui Dacian Cioloş potrivit căreia Guvernul va lua măsuri de rezolvarea a situaţiei fiscale a veteranilor de război, văduvelor lor şi persoanelor cu handicap.

”Am luat act împreună de declaraţia premierului Dacian Cioloş în legătură cu (...) tăierea drepturilor pentru unele categorii sociale, respectiv veteranii de război, văduvele veteranilor de război şi persoanelor cu handicap. Am înţeles că premierul intenţionează să întreprindă modificări necesare în actele normative aferente - este vorba de Codul Fiscal şi Hotărârea de Guvern - în aşa fel încât în final veteranii şi persoanele cu disabilităţi să aibă aceste drepturi garantate şi nimeni (...) să nu mai iniţieze un act normativ care să pună sub semnul întrebării aceste drepturi”, a declarat Liviu Dragnea.

În aceste condiţii, PSD şi ALDE aşteaptă ca Guvernul să-şi respecte promisiunea şi, în funcţie de modul în care o va face, decide dacă va mai depune moţiunea sau nu. ”Obiectivul nostru principal a fost acesta, am reacţionat la această nedreptate inadmisibilă. Aşteptăm în continuare ca vorbele premierului să se transforme în fapte şi să vedem ce modificări are de gând să facă. În funcţie de asta vom relua discuţia. Avertizăm Guvernul că celelalte motive au rămas în picioare: absorbţie 0, situaţia din agricultură, sănătate, educaţie”, a afirmat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.