România va sprijini Grecia prin trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de premierul Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Guvernul anunţă că membrii CNSU au avut o întâlnire în sistem hibrid, la propunerea DSU, ca urmare a situaţiei generate de incendiile de pădure care afectează Republica Elenă.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Ţinând cont de solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională,  Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de incendiile de vegetaţie manifestate pe teritoriul acestora, anunţă Executivul. 
 
”Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a răspuns apelului primit şi a hotărât trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure  în Grecia”, se arată în comunicat. 
 
Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autorităţile elene, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, se vor deplasa terestru spre Grecia în cel mai scurt timp.
 
România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă.
Hotărârea CNSU se regăseşte în ataşament, precizează Executivul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.