Preşedintele USR Cătălin Drulă a atras atenţia că acţiunea de, miercuri, a premierului Marcel Ciolacu şi liderului PNL Nicolae Ciucă este una pur de imagine, nu are nicio legătură cu o lucrare serioasă de infrastructură. „Terminalul Plecări al aeroportului din Cluj-Napoca este unul vechi, nu e o lucrare nouă. Este doar o extindere, dar nici măcar aceasta nu este făcută cu cap şi cu simţ de răspundere”, a mai precizat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Există o extindere care e înspre piste, acolo încă sunt containere şi nu poate fi folosit, că aşa îi stă bine PSD-PNL-ului în campanie, să inaugureze ceva nefinalizat. Dincolo de asta, este un proiect prost gândit. Nu are pasarele de îmbarcare-debarcare, adică acele burdufuri, care la un aeroport de dimensiunea Clujului, al doilea din România, sunt absolut necesare. Pista acestui aeroport este mult mai scurtă decât ar trebui pentru un aeroport de categoria asta. Extinderea nu se poate face pentru că Someşul nu poate fi deviat, pentru că Boc nu s-a apucat de centura metropolitană. E o nebunie! Este incapacitatea administraţiei locale de a face proiecte mari”, a suusţinut Cătălin Drulă, potrivit comunicatului de presă al USR.

Liderul opoziţiei mai atrage atenţia că o altă acţiune a PSD-PNL de astăzi este doar de poză: metroul din Cluj-Napoca.

„Proiect tehnic aprobat nu există, utilaje în teren nu există, acele utilaje de săpat nu sunt acolo, dar e campanie electorală, aşa că merge orice. În 2021, când am pus banii în PNRR pentru metroul din Cluj, Emil Boc mi-a promis că va fi gata până în 2026. Iată, suntem la jumătatea lui 2024 şi nu mai e nicio şansă să fie gata la termen, banii se vor pierde. Metroul nu e, centura metropolitană nu e, un aeroport la standarde, cum ar trebui pentru Cluj, nu e. Asta este dimensiunea incapacităţii PNL în Cluj şi în Cluj-Napoca. Oameni cu gândire provincială mică, care nu sunt în stare să se ocupe de proiecte mari, dar care sunt gata de orice fel de politruceală de asta de campanie, să vină acum cu câteva zile înainte de alegeri, să se perinde pe aici şi să facă dansul ploii, poate apare infrastructură modernă”, a mai precizat Drulă.

Premierul Ciolacu, preşedintele PNL Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi primarul Clujului Emil Boc au participat, miercuri, la evenimentul de inaugurare a extinderii Terminalului Plecări al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.