Biroul Electoral Central a înregistrat, vineri, candidatura Anei Birchall la preşedinţia României. Până în prezent, 10 candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru Cotroceni, iar sâmbătă sunt aşteptaţi să depună semnăturile preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 a informat că vineri a fost înregistrată propunerea de candidatură independentă a doamnei Ana Birchall pentru funcţia de Preşedinte al României. De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat şi semnul electoral ce va fi folosit de către aceasta la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

”Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora”, arată BEC. 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Birou Electoral Central a validat, în şedinţa de joi, şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, şi a respins candidatura lui Miron Cozma. 

Vineri şi-au mai depus candidatura Cristian Diaconescu şi Cristian Terheş. 

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.