Raiffeisen Bank România a finalizat procesul de selecţie pentru MoonShotX – proiect unic pe piaţa locală, prin care susţine companiile cu cifră de afaceri între 5 milioane şi 50 de milioane de euro (Mid-Corporate) să-şi extindă afacerea pe plan regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După o perioadă de selecţie de 3 luni, au fost selectate 22 de companii dintr-un total de peste 760 de companii analizate. Din juriul care a ales companiile au făcut parte 25 de mentori şi parteneri din program, din companii precum Raiffeisen Bank România, Microsoft, IBM, DLA Piper, etc.

În decizia de selecţie, membrii juriului au luat în calcul: produsul / modelul de business propus pentru scalare; nivelul de tehnologizare şi de inovaţie al companiei; impactul social şi de sustenabilitate; capacitatea echipei de a susţine scalarea din punct de vedere operaţional şi agilitatea cu care companiile respective pot scala.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Astfel, companiile care vor lua parte la MoonShotX sunt: High Tech Systems & Software, Restart Energy, ALUMIL ROM INDUSTRY, WALDEVAR ENERGY; RAPTRONIC PROCESS ENGINEERING, Masterbuild. EURO TEAM GB SPEDITION, Depozit Virtual, Rebeldot, IvaTherm, 2B Intelligent Software (BENTO), Softia, Hydrosystems, ECO GARDEN CONSTRUCT, Safetech Innovations, ESSENSYS SOFTWARE, Graphein, Lasting Software, SMARTWRAP, CODE932, Ascendia, Zaleco.

Prin proiectul MoonShotX, Raiffeisen Bank România investeşte în viitor. Ne dorim ca, prin acest proiect, să oferim oportunitatea companiilor Mid-Corporate să ajungă la nivelul următor de dezvoltare şi implicit, să aducem României un plus de reputaţie ca hub de antreprenoriat şi inovaţie. Companiile locale au potenţialul de a fi jucători competitivi pe pieţele internaţionale. Le oferim votul nostru de încredere că să îndrăznească să adreseze noi pieţe, să construiască noi parteneriate” - Cristian Sporiş, Vice-Preşedinte, Divizia Corporate şi Membru în Consiliul Director al Raiffeisen Bank România.

Din perspectiva cifrei de afaceri, dintre cele 22 de companii româneşti care vor lua parte la MoonShotX, 13 au cifră de afaceri între 5 şi 10 milioane de euro, 6 între 10 şi 20 de milioane de euro şi 3 între 20 şi 50 de milioane de euro. La nivel de industrii şi arii de activitate, 7 companii activează în industria IT, 3 în Producţie, 2 în Construcţii, 2 în Sustenabilitate, 2 în Retail, iar celelalte 6 companii din Sănătate, Educaţie, Transporturi, Cosmetice, Utilităţi şi Peisagistică. Din punct de vedere demografic, 13 companii provin din Bucureşti, 2 din Cluj, 2 din Timişoara, 2 din Braşov, 1 din Iaşi, 1 din Alba şi 1 din Oradea.

 ‘’Suntem încântaţi să validăm, alături de companiile selectate în program, nevoia lor de scalare regională şi globală. MoonShotX vine la momentul perfect, integrându-se în mod natural în strategia lor de creştere şi dezvoltare, oferind sprijinul necesar pentru a face acest pas important” - Diana Dumitrescu, CEO, InnovX

Programul MoonShotX se desfăşoară în perioada septembrie 2024 – iunie 2025 şi include următoarele etape:

  • septembrie  2024: sesiuni de diagnoză a business-urilor selectate;
  • octombrie – noiembrie 2024: bootcamp-uri in-person şi online de accelerare executivă;
  • decembrie 2024: sesiuni de mentoring personalizat şi schimb de know-how;
  • aprilie – mai 2025: evenimente regionale de scalare (în Austria, Croaţia, Cehia şi S.U.A);
  • iunie 2025 – eveniment regional de scalare în Marea Britanie 

Proiectul, realizat în parteneriat cu InnovX, sprijină companiile româneşti de tip Mid-Corporate în dezvoltarea de tehnologii avansate şi soluţii inovatoare pentru industria 4.0, asigurând competitivitatea şi eficienţa în contextul actual, cu posibilitatea extinderii regionale şi globale a soluţiilor validate.

MoonShotX beneficiază şi de expertiza regională a Grupului Raiffeisen Bank. Pe lângă experţii Raiffeisen Bank, participanţii vor avea acces la o reţea extinsă de lideri din companii inovatoare precum Microsoft, UiPath, EY, DLA Piper. 

Mai multe detalii despre MoonShotX puteţi vedea aici.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare şi lichiditate solide activează pe piaţa bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. 

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susţine mediul economic din România, oferind produse şi servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienţilor. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societăţii prin finanţarea economiei reale şi sustenabile. Totodată, suntem implicaţi în comunitate, prin susţinerea a 5 piloni de dezvoltare: educaţie, ecologie urbană, sport ca stil de viaţă sănătos, inovaţie şi nu în ultimul rând, artă şi cultură. 

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare şi perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea “Banking 1:1", o modalitate interactivă de a simula configurarea  unui plan financiar pentru clienţii noştri, folosind aplicaţia Smart Finance, dezvoltată de echipa din România. www.raiffeisen.ro

Despre InnovX

InnovX este un accelerator care sprijină companiile prin tehnologie şi inovaţie. Cu un accent puternic pe creştere şi dezvoltare, InnovX susţine afacerile să atingă întregul lor potenţial şi să scaleze regional si internaţional. În 2024, InnovX a fost numit de către Financial Times, Statista şi Sifted, lider european în domeniul accelerării, câştigând premii prestigioase, inclusiv: Acceleratorul #1 din Europa de Est Hubul #4 pentru Networking  #6 în Cele mai bune Birouri şi Spaţii de Laborator  #11 din 125 de Acceleratoare în Europa. www.innovx.eu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.