Zeci de companii vor pune la dispoziţie mii de locuri de muncă destinate comunităţii cu dizabilităţi în cadrul primei ediţii a AccessABILITY Expo, ce va avea loc între 27 şi 29 septembrie la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. Evenimentul, care reuneşte comunitatea persoanelor cu dizabilităţi şi experţi, profesionişti, autorităţi şi companii, este gratuit şi deschis publicului larg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În România există aproximativ 900.000 de persoane cu dizabilităţi, însă doar sub 5% dintre acestea sunt angajate. Târgul de locuri de muncă din cadrul AccessABILITY Expo, eveniment organizat de Camera de Comerţ pentru Diversitate din România (RDCC), este conceput pentru a oferi oportunităţi reale de angajare persoanelor cu dizabilităţi.

“AccessABILITY Expo nu este doar un eveniment, ci o platformă pentru schimbare reală în societate. Târgul de locuri de muncă reprezintă un pas esenţial în reducerea decalajului de angajare pentru persoanele cu dizabilităţi, oferindu-le acces la oportunităţi de carieră pe măsura talentului şi potenţialului lor. Prin colaborarea cu companii de top din România, precum Kaufland, Decathlon şi Alexandrion Group, demonstrăm că incluziunea nu este doar o responsabilitate socială, ci şi o strategie de business inteligentă. O forţă de muncă diversă aduce inovaţie, loialitate şi performanţă crescută,” a declarat Perry Zizzi, Managing Partner al Dentons România şi Preşedinte al Camerei de Comerţ pentru Diversitate din România.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Această iniţiativă face parte dintr-o mişcare mai amplă de a depăşi barierele sociale şi de a susţine incluziunea economică a persoanelor cu dizabilităţi. Cei care doresc să participe gratuit la AccessABILITY Expo se pot înregistra aici.

Elemente-cheie ale AccessABILITY Expo:

  • Conferinţa Zilei Româneşti pentru Conştientizarea Accesibilităţii (RAAD): Discuţii despre accesibilitatea la locul de muncă şi incluziunea pentru aproape un milion de persoane cu dizabilităţi vizibile şi invizibile din România.
  • Conferinţe inspiraţionale şi ateliere: O serie de sesiuni susţinute de lideri de opinie şi profesionişti din domeniul incluziunii persoanelor cu dizabilităţi.
  • Târgul de locuri de muncă: Un spaţiu dedicat, unde persoanele cu dizabilităţi se pot întâlni cu angajatori.
  • Convenţia de Well-being: Sesiuni despre sănătatea mentală şi fizică adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi.
  • TEDx Băneasa Limitless: O platformă pentru experţi, ce oferă posibilitatea de a împărtăşi perspective despre incluziunea persoanelor cu dizabilităţi şi de a inspira schimbarea.
  • Expoziţia ALT Portraits/Alternative Portraits: Artă care schimbă perspectivele tradiţionale despre diversitate şi incluziune.

Estera Anghelescu, Director de Recrutare & Employer Branding la Kaufland şi Vicepreşedinte al RDCC, a subliniat: ”Reunim actori din diverse industrii pentru a oferi oportunităţi reale pentru persoanele cu dizabilităţi. Târgul locuri de muncă este o componentă esenţială a acestei misiuni, pe măsură ce lucrăm pentru a crea schimbări durabile şi semnificative.”

Evenimentul vă oferi activităţi pentru toate vârstele, cu facilităţi complet accesibile şi formate alternative, cum ar fi materiale tipărite în Braille şi cu caractere mari. AccessABILITY Expo 2024 este susţinut de un grup divers de organizaţii dedicate îmbunătăţirii vieţii persoanelor cu dizabilităţi din România, printre care Ambasada Sustenabilităţii în România, Belgian Luxembourg Romanian Elite Business Women, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Ambasada Belgiei la Bucureşti, Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din România, Camera de Comerţ a Moldovei, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Camera de Comerţ Olandeză-Română, Ambasada Norvegiei, Camera de Comerţ Româno-Portugheză, She is Mom, The Better Ist, Ambasada SUA la Bucureşti, şi Elite Business Women. Partenerii noştri strategici includ Camera de Comerţ Româno-Britanică, Fit For Future, Motivation şi TedX Băneasa.

Kaufland este Partener Principal al AccessABILITY Expo. Evenimentul este sponsorizat de Banca Transilvania, Decathlon, Dentons, Exim Banca Românească, MyEcoBox.ro, NN şi Raiffeisen Bank Romania. Partenerii noştri media sunt Profit.ro, News.ro, Business Review, GovNet, Jurnal Social, Nine O'Clock, RFI, StartUP, Itsy Bitsy, StartUp, Ringier, eJobs şi Wall-Street.ro.

Pentru a participa gratuit la AccessABILITY Expo, înregistrează-te aici.

Mai multe informaţii şi programul evenimentului pot fi găsite aici.

Despre Camera de Comerţ pentru Diversitate din România

RDCC este dedicată promovării diversităţii şi incluziunii în cadrul comunităţii de afaceri din România. Prin colaborarea cu companii locale şi multinaţionale, RDCC facilitează iniţiative de educare şi conştientizare în domeniul egalităţii, diversităţii şi incluziunii pentru toate sectoarele societăţii, inclusiv femei, comunitatea LGBT+, Romi şi persoane cu dizabilităţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.rdcc.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.