Procurorii Parchetului General fac, miercuri, 13 percheziţii în judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate patru persoane suspectate de santaj. Bănuiţii sunt membri ai unor grupări interlope. Reţeaua a oferit împrumuturi unor persoane dependente de jocuri de noroc sau droguri şi a şantajat victimele pentru recuperarea banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: ”În fapt, în perioada ianuarie - septembrie 2024, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 53 de ani, cu scopul de a obţine venituri ilicite, ar fi acordat mai multor persoane, în mod repetat, cu titlu de împrumut şi fără a fi autorizate în acest sens, diferite sume de bani, cărora le-ar fi aplicat dobânzi stabilite în mod discreţionar”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că, în momentul în care persoanele împrumutate se aflau în imposibilitatea de a plăti sumele de bani convenite, la termenele fixate, cei 4 bănuiţi, prin ameninţări, presiuni psihice şi violenţă fizică, le-ar fi determinat să plătească banii împrumutaţi şi dobânzile aferente.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

 ”Astfel, în vederea probării activităţii infracţionale a bănuiţilor, astăzi, 11 septembrie a.c., au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie, o armă şi aproximativ 70.000 de euro”, a mai transmis sursa citată.

Persoanele vizate vor fi duse la audieri.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat, în cursul zilei de astăzi, 13 percheziţii domiciliare în Bucureşti în satele Dragomireşti Deal,  Roşu, Dârvari, Domneşti din judeţul Ilfov şi în satul Cosoba din judeţul Giurgiu. Investigaţiile vizează săvârşirea mai multor infracţiuni de şantaj de către patru persoane fizice, cunoscute ca aparţinând sau fiind apropiate ale unor clanuri interlope. Acestea au identificat, exploatat şi întreţinut anumite vulnerabilităţi (jocuri de noroc, consum de droguri) ale persoanelor vătămate, cărora  le-au  oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut”, a transmis, miercuri, Aprchetuş General.

Sursa citată a precizat că, ulterior,  în contextul nerestituirii sumelor de bani,  folosindu-se de notorietatea lor de persoane violente, cei vizaţi au exercitat acte de şantaj în vederea recuperării atât a împrumuturilor cât şi a dobânzilor aferente acestora.

La activităţile desfăşurate procurorii au beneficiat de suportul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente şi Serviciul Investigaţii Criminale.        

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.