Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, marţi seară, că nu pot începe procedurile de extrădare a fostului preşedinte Eximbank Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, deşi a fost localizat în Turcia, pentru că Interpolul nu are locaţia exactă a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a declarat, marţi, la Digi 24, că, deşi Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat în mai 2023 pentru complicitate la luare de mită, a fost identificat în Turcia, deocamdată nu poate fi extrădat.

”Acesta a fost ultimele informaţii pe care le-am primit. Interpolul, în schimb, nu a identificat adresa exactă a fugarului, motiv pentru care nu putem demara nicio procedură în justiţia în Turcia. Obligatorie este această condiţie. Trebuie să ştii unde e exact, localizat cu precizie. Rămâne să-şi facă treaba Interpolul”, a declara Alina Gorghiu.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Aceasta speră să fie fructuoasă colaborarea interpoliţienească, astfel încât ”să putem să începem procedurile care ţin de noi”.

Fostul preşedinte Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost localizat în Turcia, în ianuarie.

Ionuţ Costea a fost condamnat în mai 2023 pentru complicitate la luare de mită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.