Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, declară, după decizia SUA privind un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari şi un pachet separat pentru finanţarea producţiei de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari, că au nevoie de hotărârea partenerilor în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele Ucrainei afirmă în mesajul zilnic către popor că Statele Unite au luat o nouă decizie de a sprijini Ucraina – un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari şi în plus, se pregăteşte un pachet separat pentru finanţarea producţiei de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari.
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Ucraina este recunoscătoare pentru acest sprijin. Trebuie să ne asigurăm că, în ciuda oricăror ameninţări politice din lume, Ucraina îşi poate apăra în mod constant suveranitatea şi independenţa. Acest lucru va fi cu siguranţă asigurat”, spune Zelenski.
 
El arată că fiecare întâlnire cu partenerii implică discuţii despre complexul de apărare-industrial şi precizează că a vorbit şi cu U.S. Secretarul Apărării Lloyd Austin despre punerea în aplicare a Planului Victoriei şi paşii concreti care pot aduce la viaţă punctele planului.
 
”Avem nevoie de acţiuni decisive din partea partenerilor noştri, în special în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei. Este evident că Putin se teme de pace, motiv pentru care caută modalităţi de a escalada agresiunea şi de a implica Coreea de Nord în prima linie. Acesta este un semnal evident pentru întreaga lume, pentru cei care nu vor decât război. În această situaţie, sunt recunoscător fiecărui lider şi fiecărei naţiuni care creşte acum sprijinul pentru Ucraina, care a susţinut primul Summit inaugural pentru pace şi ne ajută să pregătim şi al doilea Summit”, mai spune Zelenski. 
 
Liderul ucrainean arată că peste 100 de ţări şi organizaţii internaţionale au fost alături de ei la primul Summit pentru pace.
 
”Toate principiile pentru restabilirea păcii pe care le-am propus se bazează pe deplin pe Carta ONU şi pe documentele internaţionale cheie. În iunie, când 100 de participanţi s-au adunat pentru a sprijini pacea pentru Ucraina şi eficacitatea deplină a Cartei ONU, a existat un sentiment real de egalitate între toate naţiunile la masă. A existat un adevărat respect pentru dreptul internaţional. Exact aşa ar trebui să fie al doilea Summit pentru Pace”, mai spune Zelenski. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.