Un portavion american cu propulsie nucleară, Theodore Roosevelt, a sosit sâmbătă în oraşul-port Busan din Coreea de Sud, pentru exerciţii militare comune cu ţara gazdă şi Japonia, a anunţat marina sud-coreeană, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii celor trei naţiuni au convenit la un summit de la Camp David din august 2023 să organizeze exerciţii anuale de antrenament militar, deoarece au condamnat ”comportamentul periculos şi agresiv” al Chinei în regiunea disputată a Mării Chinei de Sud.

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat Coreea de Nord săptămâna aceasta, pentru prima dată în 24 de ani, şi a semnat un acord cu liderul Kim Jong Un care include un angajament de apărare reciprocă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aceasta este una dintre cele mai importante iniţiative ale Rusiei în Asia de ani de zile, pe care Kim a descris-o ca fiind o alianţă.

Vizita are loc la şapte luni după o călătorie în Coreea de Sud a unui alt portavion american, Carl Vinson, într-un spectacol de descurajare extins împotriva programelor nucleare şi de rachete ale Coreii de Nord.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.