O persoană a fost ucisă, o alta este grav rănită şi două sunt date dispărute, după ce un incendiu la un depozit de artificii din Elin Pelin, un oraş din apropierea capitalei Sofia, a declanşat joi seara o serie de explozii, relatează presa bulgară

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exploziile au început în jurul orei locale 18.30 în oraşul Elin Pelin, în apropiere de capitala Sofia, ridicând coloane de fum în formă de ciupercă spre cer, însoţite de scânteile roşii şi albe ale artificiilor care explodau.

"În primul moment am simţit ca şi cum cineva ar fi trântit uşa. Au zăngănit geamurile. Imediat s-a întrerupt curentul", a povestit un rezident pentru Nova TV. "M-am uitat în sus şi prin fereastră am văzut o ciupercă bej care a început să se răspândească spre est", a relatat martorul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ministrul de interne Kalin Stoianov a declarat joi seară că un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit din cauza rănilor suferite în incendiu, în timp ce fiica acestuia, în vârstă de 20 de ani, se află în stare critică la spital.

Doi bărbaţi, fiul proprietarului depozitului, în vârstă de 22 de ani, şi un angajat în vârstă de 60 de ani, ar fi fost în depozitul de artificii şi rămân de negăsit, a spus el.

Locuitorii au declarat presei locale că bubuiturile mai mici au continuat pe parcursul nopţii şi în dimineaţa zilei de vineri.

Zona, înconjurată de terenuri agricole, a fost izolată şi elicoptere militare supraveghează locul.

La faţa locului au fost desfăşuraţi militari cu patru transportoare de apă, precum şi pompieri şi alţi specialişti militari. Într-unul dintre depozite se aflau două tone de echivalent TNT, potrivit datelor preliminare, a relatat BTA.

În Elin Pelin a fost declarată stare de urgenţă parţială, iar drumul de acces a fost închis.

O anchetă privind exploziile şi incendiul de lângă Elin Pelin este în curs de desfăşurare sub supravegherea Procuraturii Districtului Sofia. Cinci anchetatori de serviciu au fost trimişi imediat la faţa locului, iar martorii au fost deja interogaţi. Echipele sunt pregătite să înceapă inspecţia după ce nu va mai exista niciun pericol de noi explozii. Se va verifica dacă au fost respectate condiţiile de depozitare şi manipulare a explozivilor, precum şi toate ipotezele posibile, inclusiv faptul că exploziile şi incendiul au fost cauzate de acţiuni deliberate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.