Socialistul spaniol Pedro Sanchez a pierdut duminică, aşa cum se întrevedea, un prim vot de încredere în Camera Deputaţilor, dar el va putea fi reînvestit premier marţi, după al doilea tur de voturi, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Guvernului, ajuns la putere în iunie 2018, nu a putut obţine majoritatea absolută de 176 de voturi de la cei 350 de deputaţi. 

166 de deputaţi i-au acordat votul de încredere, 165 au refuzat, în timp ce 18 s-au abţinut. 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Marţi, în al doilea tur, o majoritate relativ simplă va fi suficientă pentru a fi reînvestit, ceea ce va pune capăt celor opt luni de paralizie politică. 

În afara unei situaţii neprevăzute de ultim moment, Sanchez - care poate conta pe voturile stângii radicale de la Podemos şi pe cele de la mai multe partide mici, între care Partidul Naţional Basc (PNV) - se bazează pe realizarea acestui lucru din partea partidului separatist catalan ERC care i-a promis că cei 13 deputaţi ai săi se vor abţine. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.