Procurorii taiwanezi au declarat joi că au interogat până acum patru persoane în calitate de martori în ancheta lor privind o companie taiwaneză legată de pagerele care au explodat săptămâna trecută în Liban, căutarea de răspunsuri în rezolvarea acestui mister implicând inclusiv România, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Surse de securitate au declarat că Israelul este responsabil pentru exploziile pagerelor, o acţiune care a ridicat pericolul în creştere al unui conflict între cele două părţi. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat implicarea sa.

Modul şi momentul în care pagerele au fost înarmate şi detonate de la distanţă rămân un mister public, iar vânătoarea de răspunsuri a implicat Taiwan, Bulgaria, Norvegia şi România.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Compania Gold Apollo, cu sediul în Taiwan, a declarat săptămâna trecută că nu a fabricat dispozitivele utilizate în atac şi că firma BAC, cu sediul în Ungaria, căreia i-au fost atribuite pagerele, avea licenţă pentru utilizarea mărcii sale. Guvernul taiwanez a declarat, de asemenea, că pagerele nu au fost fabricate în Taiwan.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorilor din districtul Shilin din Taipei, care a condus ancheta privind Gold Apollo, a declarat că, pe lângă cele două persoane interogate săptămâna trecută, a interogat şi un angajat actual şi un fost angajat în calitate de martori. „Procesăm acest caz cu celeritate şi încercăm să găsim o soluţie cât mai curând posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să numească persoanele interogate sau să spună dacă procurorii intenţionează să interogheze şi alte persoane.

Săptămâna trecută, procurorii i-au interogat pe preşedintele şi fondatorul Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, şi pe Teresa Wu, singura angajată a unei companii numite Apollo Systems.

Gold Apollo nu a comentat această anchetă şi nu a răspuns joi la o nouă solicitare de comentarii. Reuters nu a reuşit să ia legătura cu Wu pentru comentarii. Niciunul dintre cei doi nu a răspuns întrebărilor reporterilor săptămâna trecută, când au părăsit biroul procurorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.