Un atac ucrainean cu dronă a ucis cinci persoane, inclusiv doi copii, într-un sat rusesc de la frontiera dintre cele două ţări, a anunţat sâmbătă guvernatorul regiunii ruse Kursk. "Cinci persoane au fost ucise (...) inclusiv doi copii. Alţi doi membri ai familiei sunt în stare gravă", a declarat Alexei Smirnov pe Telegram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drona a lovit o casă din Gorodishche, un mic sat din regiunea Kursk din Rusia, la doar câţiva metri de graniţa cu Ucraina. Guvernatorul a adăugat că atacul a fost efectuat de o dronă de tip "copter", un avion de mici dimensiuni care poate transporta grenade sau alţi explozibili pentru a fi lansaţi asupra ţintelor, conform Le Figaro. 

De la începutul conflictului, în februarie 2022, ambele părţi au utilizat pe scară largă drone, inclusiv dispozitive explozive mai mari cu rază de acţiune de până la sute de kilometri.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra teritoriului rus în acest an, vizând atât situri energetice despre care spune că aprovizionează armata rusă, cât şi oraşe şi sate situate chiar peste graniţă.

Luna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a lansat o nouă ofensivă terestră majoră în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, cu scopul, a spus el, de a crea o "zonă tampon" şi de a împinge înapoi forţele ucrainene pentru a proteja regiunea Belgorod de la graniţa cu Rusia de tirurile de obuze.

Regiunea Kursk, unde a avut loc atacul de sâmbătă, se află către nord, vizavi de regiunea ucraineană Sumî, care este controlată de Kiev.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.