Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie, Hinduja, au primit pedepse cu închisoarea în Elveţia, pentru exploatarea personalului adus din India pentru a lucra la vila lor din Geneva, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prakash şi Kamal Hinduja, precum şi fiul lor Ajay şi soţia sa Namrata, au fost găsiţi vinovaţi de exploatare şi angajare ilegală de către un tribunal elveţian şi au primit sentinţe de la patru la patru ani şi jumătate de închisoare. Ei au fost achitaţi pentru acuzaţia mai gravă de trafic de persoane.

Avocaţii care îi reprezintă pe inculpaţi au declarat că intenţionează să facă recurs împotriva sentinţei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Vorbind în afara tribunalului, Robert Assael, avocatul inculpaţilor, a spus: "Sunt şocat. O să ne luptăm până la capăt".

Trei lucrători care au fost aduşi din India natală au susţinut că familia le-a plătit chiar şi 7 lire sterline (8 dolari) pentru a lucra 18 ore pe zi - mai puţin de o zecime din suma cerută de legea elveţiană - şi le-a confiscat paşapoartele.

Ei au mai susţinut că familia - a cărei avere este estimată la aproximativ 37 de miliarde de lire sterline - le-a permis rareori să părăsească casa, care se află în cartierul bogat Cologny din Geneva.

În timpul procesului, procurorii au susţinut că familia a cheltuit mai mult pe câinele lor decât pe servitorii lor.

Apărarea a susţinut că angajaţii au primit ample beneficii, nu au fost ţinuţi în izolare şi au fost liberi să părăsească vila.

Angajaţii ”au fost recunoscători familiei Hinduja pentru că le-au oferit o viaţă mai bună”, a argumentat Assael.

Seniorii Hinduja, ambii în vârstă de peste 70 de ani, nu au participat la procedurile judiciare, invocând sănătatea precară. Ajay şi Namrata au fost prezenţi la proces, dar nu au fost la tribunal pentru a asculta verdictul.

În urma verdictului, acuzarea a cerut un ordin de reţinere imediată pentru cuplul mai tânăr Hinduja, dar acest lucru a fost respins de judecător.

Apărarea a spus că Kamal Hindula se află în prezent la un spital din Monaco - iar ceilalţi trei membri ai familiei sunt alături de el.

Nu este prima dată când Geneva, un centru pentru organizaţiile internaţionale, precum şi pentru cei bogaţi din lume, este în centrul atenţiei din cauza presupuselor maltratări ale servitorilor.

Anul trecut, patru lucrătoare domestice din Filipine au intentat un proces împotriva uneia dintre misiunile diplomatice ale Genevei la ONU, susţinând că nu au fost plătiţi de ani de zile.

Familia Hinduja deţine Grupul Hinduja, un grup multinaţional cu interese în petrol, gaze şi servicii bancare. Familia deţine şi hotelul Raffles din Londra.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.