Alimentarea cu energie electrică a fost reluată vineri seară în unele zone ale Venezuelei, după ce capitala Caracas şi o mare parte din restul ţării au fost afectate într-o întrerupere pe care guvernul a pus-o pe seama sabotajului de către opoziţie, fără însă a furniza şi dovezi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele Nicolas Maduro, care  este implicat într-o dispută cu opoziţia cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale din 28 iulie , şi-a făcut adesea responsabili rivalii politici pentru ceea ce el spune că sunt „atacuri” asupra reţelei electrice, acuzaţii pe care opoziţia le-a negat întotdeauna.
Pana de curent a fost rezultatul unui atac asupra lacului de acumulare Guri, cel mai mare proiect hidroelectric al Venezuelei, a declarat Maduro la televiziunea de stat vineri seară, în timp ce a dat vina pe opoziţie şi pe ceea ce a numit ”fascişti” din Statele Unite.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Maduro nu a oferit nicio dovadă pentru afirmaţiile sale, dar a spus că atacul s-a concentrat pe liniile de transmisie.
Are loc o anchetă rapidă, a adăugat el.
„Nu voi spune mai multe pentru că o investigaţie în curs”, a explicat Maduro, adăugând că a fost un atac de amploare semnificativă.
Autorităţile au prevenit un atac în ziua alegerilor şi un altul era planificat pentru vineri seară, a susţinut Maduro.
Venezuela a suferit ultima dată întreruperi de curent la nivel naţional în 2019 şi au durat aproape la trei zile.
Autorităţile au atribuit, de asemenea, acele întreruperi de curent şi atacurilor asupra reţelei şi asupra Guri ale sabotorilor şi oponenţilor guvernului lui Maduro.
„Ne normalizăm, ne regularizăm, pas cu pas... Suntem mai pregătiţi şi în condiţii mai bune decât în ​​2019”, a spus Maduro.
Toate cele 24 de state ale ţării au raportat o pierdere totală sau parţială a alimentării cu energie electrică, a declarat Freddy Nanez, ministrul comunicaţiilor şi informaţiilor, la televiziunea de stat vineri dimineaţă, dând vina pe „sabotaj”.
În jurul orei 13:00, ora locală (16:00 GMT), alimentarea cu energie electrică a fost reluată în unele părţi din vestul oraşului Maracaibo, oraşul  Valencia, estul oraşului Puerto Ordaz şi capitala Caracas.
În alte locuri,alimentarea cu energie electrică era intermitentă sau a rămas întreruptă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.