Noul ministru britanic de Externe David Lammy anunţă că susţine ”un armistiţiu imediat” în Războiul din Fâşia Gaza, în prima sa sa luare de cuvânt după numirea în funcţie, vineri, o continuitate faţă de predecesorul său David Cameron, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

David Lammy, numit şef al diplomaţiei britanice în urma victoriei laburiste în alegerile legislative de joi, a anunţat că urmează să ”depună eforturi (...) în susţinerea unui armistiţiu imediat în (Fâşia) Gaza şi eliberarea ostaticilor”.

”Voi face tot ceea ce îmi stă în putere la nivel diplomatic pentru a-l ajuta pe Joe Biden să obţină un armistiţiu”, a declarat  de la sediul Foreign Office noul ministru.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Politica noului Guvern laburist britanic urmează să o continue pe a conservatorilor în Războiul din Fâşia Gaza.

Partidul Laburist (Labour) a suferit în aceste alegeri o mână de înfrângeri simbolice în faţa unor candidaţi care şi-au axat campania asupra războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care au criticat poziţia lui Keir Starmer, liderul laburiştilor şi noul premier.

Ei consideră poziţia lui Staemer prea proisraeliană, un semn al faptului că acest subiect va rămâne un subiect sensibil pentru noul Guvern britanic.

David Lammy, în vârstă de 51 de ani, i-a succedat conservatorului David Cameron, un fost premier, în funcţia de şef al diplomaţiei britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.