Premierul britanic Boris Johnson a cerut miercuri o ”anchetă completă şi transparentă” cu privire la otrăvirea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Otrăvirea lui Aleksei @navalny a şocat lumea. Regatul Unit îşi exprimă solidaritatea cu familia sa. Avem nevoie de o anchetă completă şi transparentă cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Autorii (actului) trebuie să dea socoteală, iar Regatul Unit se va alătura eforturilor internaţionale în vederea garantării faptului că se face dreptate”, a anunţat liderul conservator într-un mesaj postat pe Twitter.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat, de asemenea, la o anchetă ”transparentă”, apreciind că nu există ”motive de îndoială” cu privire la concluziile meicilor germani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Lucrul de care avem nevoie acum este o anchetă transparentă în vederea descoperirii a ceea ce s-a întâmplat şi pentru a ne asigura că vinovaţii dau socoteală”, a declarat Jens Stoltenberg la sosirea la o reuniune a miniştrilor Apărării din cadrul UE la Berlin.

Aleksei Navalnîi, oaia neagră a Kremlinului, conducătorul ”Fondului împotriva corupţiei” elitelor, a fost internat la 20 august la reanimare într-un spital din Omsk, după ce s-a simţit rău într-un avion cu care se întorcea la Moscova de la Tomsk, în Siberia.

El a rămas două zile în spitalul din Siberia, înainte să fie evacuat către Germania.

Franţa şi Statele Unite au îndemnat Moscova, la fel ca Angela merkel, să stabilească adevărul, după ce medici germani care-l tratează pe Aleksei Navalnîi la Berlin au conchis că prezintă ”urme de otrăvire” cu o substanţă din grupul inhibitorilor colinesterazei.

Însă ei nu au identificat o substanţă precisă în această presupusă otrăvire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.