Reprezentantul permanent al SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat, marţi, că alianţa strânge dovezi pentru a-i trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin şi echipa sa pentru ”crimele de război” comise în Ucraina, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ceea ce trebuie să facem este să colectăm informaţiile de care avem nevoie pentru a-i trage la răspundere pe Putin şi echipa sa de la Moscova şi se poate face asta prin mai multe căi. Este, desigur, calea Curţii Penale Internaţionale (ICC). Există o opţiune a Naţiunilor Unite. Există mai multe moduri de a face asta”, a spus Julianne Smith, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Răspunzând la o întrebare despre modul în care Statele Unite vor ajuta la investigarea presupuselor crime de război comise de forţele ruse în Ucraina, Smith a spus: ”În primul rând, ceea ce dorim să facem este să ne asigurăm că expunem adevărul şi pentru a dezvălui adevărul şi a înţelege pe deplin ce se întâmplă pe teren trebuie să colectăm cât mai multe informaţii posibil”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Acum ne bazăm pe relatări direct de la cetăţenii ucraineni. Colaborăm cu nişte organizaţii internaţionale, ONG-urile încep să culeagă şi ele informaţii. Alcătuind un scenariu, încercând să punem cap la cap un anumit sens evenimentelor care au avut loc, deoarece ne-am uitat din nou la aceste imagini oribile care provin din Bucea, dar, eventual, şi din alte locaţii”, a adăugat ea.

Reprezentantul permanent al SUA la NATO a avertizat că este ”prea devreme pentru a spune definitiv ce s-a întâmplat” în Bucea şi în alte oraşe în care presupuse crime de război au fost comise de forţele ruse, dar a menţionat: ”Suntem destul de încrezători că (…) vom putea pune cap la cap dovezile necesare ca să îl tragem la răspundere pe Putin”.

Oficialul american a argumentat că una dintre strategiile NATO de a lua măsuri preventive în Ucraina a fost să încerce să obţină un avantaj în faţa ”opţiunilor strategice” ale lui Putin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.