Wopke Hoekstra, ministrul de Finanţe al Olandei, nu va mai participa la un summit de investiţii de la Riad de săptămâna viitoare iar Olanda a suspendat şi o misiune comercială în Arabia Saudită din noiembrie în urma dispariţiei jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cabinetul a decis ca ministrul de Finanţe să nu participe la Future Investment Initiative de la Riad de pe 25 octombrie”, a informat ministrul de Externe olandez, Stef Bloc, într-o scrisoare trimisă parlamentului.

„Autorităţile saudite nu au putut oferi claritate privind această problemă gravă. De asemenea, multe companii internaţionale, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi ministrul francez de Finanţe şi-au anulat participarea”, a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, Blok a precizat că, cel mai probabil, va fi anulată şi o călătorie a ministrului pentru Comerţ, Sigrid Kaag, în decembrie.

Misiunea comercială din noiembrie este anulată deocamdată.

„Ni s-a spus să informăm participanţii că misiunea a fost suspendată”, a declarat o purtătoare de cuvânt a PSPS Consultants, compania care a organizat călătoria pentru guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.