Proprietarul fermei din judeţul Argeş unde şapte persoane, între care una minoră, au fost obligate să muncească a fost reţinut de procurorii DIICOT. Anchetatorii au stabilit că victimelor le-au fost luate actele de identitate, nu erau plătite pentru munca depusă şi locuiau într-o rulotă, un coviltir şi în bena unei autoutilitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii DIICOT au anunţat, vineri, că un bărbat a fost reţinut pentru trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată. 
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Din materialul probator în cauză a rezultat că, în perioada decembrie 2023-mai 2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale care a constat în procurarea de forţă de muncă în scopul exploatării, inculpatul a recrutat prin inducerea în eroare (promisiunea unor plăţi pentru activitatea prestată) şapte persoane vătămate, dintre acestea una minoră, pe care le-a adăpostit la ferma sa din judeţul Argeş, unde prin constrângere fizică şi psihică le-a supus la executarea unor munci în mod forţat, aducând victimele în stare de aservire”, au precizat procurorii. 
 
Victimele proveneau din rândul persoanelor fără adăpost care frecventează zona Gării de Nord din Bucureşti şi au fost obligate să muncească în condiţii improprii la stână, fără a primi vreo sumă de bani pentru activitatea desfăşurată şi fără a avea minime condiţii de igienă. 
 
”De asemenea, pentru a se asigura că victimele nu pot pleca de la fermă, inculpatul le-a deposedat de actele de identitate. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate documente, precum şi alte mijloace de probă. Au fost identificate şi spaţiile în care au fost adăpostite persoanele vătămate, respectiv o cameră insalubră, bena unei autoutilitare, o rulotă şi un coviltir”, a precizat sursa citată.
 
Bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare la domiciliu, având în vedere starea de sănătate a acestuia şi tratamentul medical urmat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.