Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Argeş, într-un dosar care vizează exploatarea prin muncă a şapte persoane, una dintre ele fiind minoră. Acestea ar fi fost forţate să muncească la o fermă din judeţul Argeş, proprietarul acesteia aducând victimele în stare de aservire. Victimele au fost constrânse fizic şi psihic să se supună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 27 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Argeş şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, ambele în formă continuată”, au transmis, joi, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, în perioada decembrie 2023-mai 2024, o persoană ar fi recrutat, prin inducerea în eroare, şapte victime, dintre acestea una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa din judeţul Argeş, unde prin constrângere fizică şi psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forţat, aducând victimele în stare de aservire.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Audierile se desfăşoară la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Persoanelor vătămate li se asigură sprijin şi protecţie de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane”, au mai transmis sursele citate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.