Şefa Partidului Rassemblement national (RN, extremă dreapta), Marine Le Pen, îl acuză joi pe preşedintele francez Emmanuel Macron de faptul că vrea ”să intre în război direct cu Rusia”, după ce şeful statului a declarat că vrea să permită Kievului să folosească armament din Occident în vederea ”neutralizării” unor baze militare ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta ”ar fi încă un pas de angajare în acest conflict”, care ”ar crea un pericol absolut uluitor la adresa securităţii compatrioţilor noştri şi integrităţii teritoriului nostru”, declară ea la postul Franceinfo.

Marine Le Pen denunţă ”intrarea mecanică într-un război mondial”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut marţi, în cadrul unei vizite de stat în Germania, ca Ucraina să fie autorizată să ”neutralizeze” bazele din care Rusia trage cu rachete împotriva Ucrainei.

Acest subiect împarte Occidentul.

”La fel ca Statele Unite, ca Germania, eu sunt împotriva autorizării Ucrainei să atace pe teritoriul rus cu armamentul pe care i-l furnizăm”, subliniază Marine Le Pen.

Ea aminteşte că susţine ”livrarea de armament defensiv Ucrainei”.

Şefa extremei drepte mai declară că Emmanuel Macron ”se pregăteşte în mod evident să anunţe” că Parisul ”va trimite personal militar francez” în Ucraina, şi anume ”instructori”, ”în număr mare”.

Marine Le Pen denunţă ”încă un pas suplimentar care este îngrijorător”.

Ea subliniază că este necesar să se trimită ”ajutor militar” Kievului, dar ”fără să se trimită trupe”.

Ea apreciază că ”nu va exista o victorie militară în războiul ruso-ucrainean”, iar ”singurul mod de a-i pune capăt este să se ajungă la o negociere şi ca Ucraina să ajungă acolo în cele mai bune condiţii posibile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.